B 15 Forslag til folketingsbeslutning om tandlæger på lige vilkår med praktiserende læger over sundhedsvæsenet (borgerforslag). .

Udvalg: Sundhedsudvalget
Samling: 2021-22
Status: 2. beh./Forkastet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 14-10-2021
1. behandlet/henvist til udvalg 02-12-2021
Betænkning afgivet 18-01-2022
2. behandlet/forkastet 25-01-2022
Ministerområde:
Sundhedsministeriet
Resumé:
Forslaget går ud på, at tandlæger skal have de samme vilkår som de praktiserende læger.

Forslaget henviser til, at mange mennesker i Danmark ikke kommer til tandlægen, fordi det ganske enkelt er for dyrt, og at det er helt urimeligt, at tandlægen ikke er med inde under sundhedssektoren. Man ved med sikkerhed, at mange sygdomme kan undgås, hvis folk kom regelmæssigt til tandlægen. Problemet er desværre, at rigtigt mange mennesker ikke har råd til de dyre tandlægebesøg og derfor desværre vælger det fra.

Der er tale om et borgerforslag, som inden for den fastsatte frist har opnået det antal støttetilkendegivelser fra borgere, som kræves for at få forslaget fremsat og behandlet som beslutningsforslag i Folketinget.

Fremsættelsen er alene udtryk for, at forslagsstillerne på vegne af de partier, som støtter borgerforslagsordningen, påtager sig at opfylde en nødvendig betingelse for, at borgerforslaget kan blive behandlet i Folketinget i overensstemmelse med intentionerne bag ordningen.
Afstemning:
Forslaget blev forkastet. For stemte 18 (SF, EL og FG), imod stemte 78 (S, V, DF, RV, KF, NB og LA), hverken for eller imod stemte 0.