L 8 Forslag til lov om ændring af byggeloven.

(Hjemmel til, at kommunalbestyrelsen kan henlægge kompetencen til at udstede påbud og forbud til redningsberedskaberne ved brandsyn m.v.).

Af: Boligminister Kaare Dybvad Bek (S)
Udvalg: Indenrigs- og Boligudvalget
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 07-10-2020
1. behandlet / henvist til udvalg 06-11-2020
Betænkning afgivet 03-12-2020
2. behandlet/direkte til 3. behandling 08-12-2020
3. behandlet, vedtaget 10-12-2020
Ministerområde:
Transport- og Boligministeriet
Resumé:
Med lovforslaget foreslås indført administrative forenklinger på det kommunale myndighedsarbejde på brandområdet. Det foreslås, at kommunalbestyrelsen får hjemmel til at henlægge kompetencen til at udstede påbud og forbud vedrørende driftsmæssige foranstaltninger til redningsberedskaberne. Kommunerne vælger selv, om de vil henlægge kompetencen til beredskaberne. Den foreslåede hjemmel indebærer, at redningsberedskaberne med henlæggelsen kan træffe afgørelse på stedet i forbindelse med brandsyn uden kommunal sagsbehandling.

Derudover foreslås det, at byggelovens hjemmel til at fastsætte regler om driftsmæssige forhold i bestående bebyggelse præciseres, så den udtrykkeligt omfatter både bestående og ny bebyggelse.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 96 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, NB, LA, ALT, Susanne Zimmer (UFG) og Uffe Elbæk (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.