L 7 Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om leje af almene boliger.

(Støtte til etablering og drift af midlertidigt husly til uddannelsessøgende og den almene boligsektors overgang til Digital Post).

Af: Boligminister Kaare Dybvad Bek (S)
Udvalg: Indenrigs- og Boligudvalget
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 07-10-2020
1. behandlet / henvist til udvalg 06-11-2020
Betænkning afgivet 03-12-2020
2. behandlet/direkte til 3. behandling 08-12-2020
3. behandlet, vedtaget 10-12-2020
Ministerområde:
Transport- og Boligministeriet
Resumé:
Med lovforslaget samles tre ændringer inden for boligområdet. For det første sikres, at kommunerne har hjemmel til at etablere og finansiere en ordning, som tilbyder en midlertidig bolig til uddannelsessøgende, der ikke er lykkedes med at finde en studiebolig.

For det andet vil lovforslaget – som en udløber af aftalen om øget digital kommunikation på lejeområdet fra juni 2017 – gøre det muligt for udlejere inden for den almene boligsektor at afsende meddelelser til lejere via digital post-løsningen, herunder også betalingspåkrav, varslinger, opsigelser m.v.

Endelig indføres der for det tredje med lovforslaget hjemmel til, at kommunerne kan søge om at etablere en forsøgsordning, efter hvilken lejere i almene ældre- og plejeboliger i ganske særlige tilfælde kan opsiges og blive anvist en ny, egnet bolig, f.eks. hvis deres plejebehov ændrer sig.

Folketinget vedtog ved 2. behandlingen et ændringsforslag stillet af ministeren, hvorved den del af lovforslaget, der ville muliggøre forsøg med opsigelse af lejere i almene ældre- og plejeboliger, udgik.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 96 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, NB, LA, ALT, Susanne Zimmer (UFG) og Uffe Elbæk (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.