L 63 Forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om apoteksvirksomhed.

(Digitalt supplement til sundhedskortet, opdatering af Statens Serum Instituts formål og opgaver, autoriserede sundhedspersoners mulighed for i forbindelse med aktuel patientbehandling at anvende oplysninger, der opbevares i Nationalt Genomcenter til beslutningsstøtte, og videregivelse af lægemiddeloplysninger til forsknings- og statistikformål m.v.).

Af: Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S)
Udvalg: Sundhedsudvalget
Samling: 2020-21
Status: Delt

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 08-10-2020
1. behandlet / henvist til udvalg 23-10-2020
Betænkning afgivet 08-12-2020
2. behandlet/direkte til 3. behandling 10-12-2020
Delt i:
Ministerområde:
Sundheds- og Ældreministeriet
Resumé:
Med lovforslaget gøres det muligt frivilligt at anvende et digitalt supplement til sundhedskortet. Det digitale supplement til sundhedskortet bliver sidestillet med det fysiske sundhedskort som dokumentation for retten til at modtage ydelser efter sundhedsloven.

Forslaget præciserer og opdaterer Statens Serum Instituts opgaver. Baggrunden er, at Statens Serum Institut bl.a. har frasolgt instituttets vaccineproduktion og har overtaget det veterinære beredskab i samarbejde med Københavns Universitet.

Forslaget ændrer sundheds- og ældreministerens bemyndigelse, så ministeren også kan fastsætte nærmere regler for autoriserede sundhedspersoners adgang til at indhente genetiske oplysninger, der opbevares i Nationalt Genomcenter, til brug for beslutningsstøtte.

Endelig ændres reglerne for videregivelse af oplysninger fra Lægemiddelstatistikregisteret, så det afgørende for adgangen til oplysningerne bliver formålet, dvs. at udføre forskning eller udarbejde statistik af væsentlig samfundsmæssig betydning.

Lovforslaget blev ved 2. behandling delt op i to lovforslag: L 63 A og L 63 B.