L 233 Forslag til lov om ændring af lov om energiafgift af mineralolieprodukter m.v., spiritusafgiftsloven, momsloven og forskellige andre love.

(Implementering af det omarbejdede cirkulationsdirektiv, direktivet om militær mobilitet og ændringer i alkoholstrukturdirektivet, justering af reglerne om adgang til virksomheders bevillings- og registreringsforhold, præcisering af bagatelgrænsereglen i en række afgiftslove, justering af momsreglerne for udlejningsvirksomheder og køreskolers salg af motorkøretøjer og tilpasning til EU-regler af tidspunktet for momsfradragsrettens indtræden m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 05-05-2021
1. behandlet / henvist til udvalg 12-05-2021
Betænkning afgivet 27-05-2021
2. behandlet/direkte til 3. behandling 01-06-2021
3. behandlet, vedtaget 04-06-2021
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Med lovforslaget implementeres primært en række EU-direktiver, som overordnet moderniserer og forenkler en række regler.

Herudover foreslås en bestemmelse om udlevering af oplysninger om virksomheders bevillings- og registreringsforhold justeret, og bagatelgrænsen for registrering efter en række afgiftslove foreslås præciseret.

Desuden foreslås det at indføre en pligt til at afregne moms af fortjenesten ved udlejningsvirksomheder og køreskolers salg af motorkøretøjer.

Endelig foreslås enkelte tekniske ændringer og konsekvensrettelser i en række love, herunder chokoladeafgiftsloven og momsloven.


Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 57 (S, SF, RV, EL, LA, ALT, Sikandar Siddique (UFG) og Susanne Zimmer (UFG)), imod stemte 40 (V, DF, KF, NB og Inger Støjberg (UFG)), hverken for eller imod stemte 0.