L 152 Forslag til lov om ændring af lov om foranstaltninger mod smitsomme sygdomme og andre overførbare sygdomme, sundhedsloven og retsplejeloven.

(Yderligere foranstaltninger for at forebygge og inddæmme nye virusvarianter af covid-19 og udvidet adgang til kommunale isolationsfaciliteter).

Af: Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)
Udvalg: Sundhedsudvalget
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 28-01-2021
1. behandlet / henvist til udvalg 28-01-2021
Betænkning afgivet 01-02-2021
Betænkning afgivet 02-02-2021
2. behandlet/henvist til udvalg 02-02-2021
Tillægsbetænkning afgivet 02-02-2021
3. behandlet, vedtaget 02-02-2021
Ministerområde:
Sundhedsministeriet
Resumé:
Lovforslaget giver mulighed for at fastsætte regler om, at indrejsende skal lade sig undersøge (teste) og isolere. Det vil give Styrelsen for Patientsikkerhed bedre adgang til oplysninger om passagerer fra fly og fastsætte regler om udvidelse af kredsen af personer, der kan tilbydes frivilligt ophold på en kommunal isolationsfacilitet.

Det foreslås, at der etableres hjemmel til at fastsætte nærmere regler om krav til indrejsende om at lade sig teste ved ankomst til landet og gå i selvisolation.

Det foreslås endvidere, at der etableres hjemmel til at fastsætte regler om, at flyselskaber skal registrere
bestemte oplysninger om passagerer, og at disse skal udleveres til Styrelsen for Patientsikkerhed straks ved ankomst til landet.

Det foreslås desuden at udvide kredsen af personer, der omfattes af tilbuddet om frivilligt ophold på en kommunal isolationsfacilitet, så tilbuddet også omfatter personer, der er i risiko for at være smittet med covid-19, og som afventer resultat af test.

Det foreslås, at loven træder i kraft ved bekendtgørelse i Lovtidende.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 93 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, LA, ALT, Susanne Zimmer (UFG) og Uffe Elbæk (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 2 (NB).