L 135 A Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om sygedagpenge.

(Suspension af dagpengeforbrug og forlængelse af retten til sygedagpenge som følge af covid-19).

Af: fungerende beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S)
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/direkte til 3. behandling 19-01-2021
3. behandlet, vedtaget 19-01-2021
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Beskæftigelsesministeriet
Resumé:
Lovforslaget går ud på at udmønte dele af aftalen mellem regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet om tillæg til aftale om genåbning af generelle kompensationsordninger af den 16. december 2020.

Det foreslås, at suspensionen af dagpengeforbruget genindføres for alle dagpengemodtagere i perioden fra den 1. januar 2021 til og med den 28. februar 2021. Perioden medregnes ikke i den lediges dagpengeanciennitet. Det foreslås desuden, at personer, som blev omfattet af forlængelsen af dagpengeperioden med 2 måneder, jf. § 55, stk. 8, i loven, på det tidligst mulige tidspunkt den 1. november 2020 også vil blive omfattet af suspensionen af forbrug af dagpengeperioden med 2 måneder.

Med lovforslaget foreslås det endvidere, at retten til sygedagpenge forlænges med en måned, så ingen sygedagpengemodtagere overgår til jobafklaringsforløb til og med den 28. februar 2021.

Det foreslås, at lovforslaget træder i kraft ved bekendtgørelse i Lovtidende, og at det kan stadfæstes straks efter dets vedtagelse.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 90 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, ALT, Sikandar Siddique (UFG) og Susanne Zimmer (UFG)), imod stemte 1 (LA), hverken for eller imod stemte 2 (NB).