B 283 Forslag til folketingsbeslutning om hurtig og rigtig hjælp til familier ved spædbarnsdød (borgerforslag).

Udvalg: Sundhedsudvalget
Samling: 2020-21
Status: 2. beh/Vedtaget

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 17-03-2021
1. behandlet/henvist til udvalg 19-05-2021
Betænkning afgivet 01-06-2021
2. behandlet/vedtaget 03-06-2021
Ministerområde:
Sundhedsministeriet
Resumé:
Forslaget går ud på, at sundhedsplejersker skal tilbydes efteruddannelse i at kunne yde støtte og give praktisk hjælp til forældre, som mister deres barn ved uventet død. Hjælpen kan bl.a. bestå i at vurdere, om der er behov for psykologhjælp til forældre eller andre børn i familien, bistå med at søge sygeorlov eller undersøge eventuel forsikringsdækning.

Der er tale om et borgerforslag, som inden for den fastsatte frist har opnået det antal støttetilkendegivelser fra borgere, som kræves for at få forslaget fremsat og behandlet som beslutningsforslag i Folketinget.

Fremsættelsen er alene udtryk for, at forslagsstillerne på vegne af de partier, som støtter borgerforslagsordningen, påtager sig at opfylde en nødvendig betingelse for, at borgerforslaget kan blive behandlet i Folketinget i overensstemmelse med intentionerne bag ordningen.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 91 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, ALT, KD, Inger Støjberg (UFG), Sikandar Siddique (UFG) og Susanne Zimmer (UFG)), imod stemte 2 (LA), hverken for eller imod stemte 2 (NB).