B 137 Forslag til folketingsbeslutning om at ophæve loven om nedrivning og salg af almene boliger og afskaffe de såkaldte »ghettolister« (borgerforslag).

Udvalg: Indenrigs- og Boligudvalget
Samling: 2020-21
Status: 2. beh./Forkastet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 02-02-2021
1. behandlet/henvist til udvalg 06-04-2021
Betænkning afgivet 06-05-2021
2. behandlet/forkastet 25-05-2021
Ministerområde:
Indenrigs- og Boligministeriet
Resumé:
Formålet med borgerforslaget er, at Folketinget ophæver lovgivningen, som bruges til at tvinge almene boligforeninger til nedrivninger og salg af almene boliger samt til privatisering af almen ejendom. Derudover foreslås, at listerne over udsatte boligområder, ghettoområder og hårde ghettoområder afskaffes.

Der er tale om et borgerforslag, som inden for den fastsatte frist har opnået det antal støttetilkendegivelser fra borgere, som kræves for at få forslaget fremsat og behandlet som beslutningsforslag i Folketinget.

Fremsættelsen er alene udtryk for, at forslagsstillerne på vegne af de partier, som støtter borgerforslagsordningen, påtager sig at opfylde en nødvendig betingelse for, at borgerforslaget kan blive behandlet i Folketinget i overensstemmelse med intentionerne bag ordningen.
Afstemning:
Forslaget blev forkastet. For stemte 17 (RV, EL, ALT, KD og Uffe Elbæk (UFG)), imod stemte 78 (S, V, DF, SF, KF, NB, LA og Inger Støjberg (UFG)), hverken for eller imod stemte 0.