B 101 Forslag til folketingsbeslutning om at undtage mindre foreninger fra hvidvaskningsregler og persondataforordningen.

Udvalg: Kulturudvalget
Samling: 2020-21
Status: Beretning afgivet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 01-12-2020
1. behandlet/henvist til udvalg 09-02-2021
Beretning afgivet 26-05-2021
Ministerområde:
Kulturministeriet
Resumé:
Det foreslås, at regeringen inden udgangen af folketingsåret 2020-21 sikrer, at foreninger med en begrænset økonomi kan undtages fra hvidvaskningsreglerne, og at regeringen undersøger, om Danmark i højere grad kan anvende undtagelsesbestemmelserne i persondataforordningen (GDPR) på foreningslivet.

Kulturudvalget afgav den 26. maj 2021 en beretning over beslutningsforslaget, hvor flertallet i udvalget bl.a. noterer sig, at regeringen har nedsat en arbejdsgruppe, der forbereder en konference om bl.a. regelbyrden for små foreninger, og at Justitsministeriet er i gang med en evaluering af GDPR-reglerne. Flertallet noterer sig også, at regeringen deltager i den arbejdsgruppe under Finans Danmark bestående af repræsentanter for foreningslivet, bankerne og myndighederne, der har til formål at udarbejde forslag til mulige løsninger på hvidvaskområdet. Arbejdsgruppen ventes at afrapportere i andet kvartal af 2021, hvorefter regeringen skal invitere ordførerne til en drøftelse af arbejdsgruppens anbefalinger

Flertallet pålægger regeringen at indkalde til de første drøftelser om en løsning umiddelbart efter fremlæggelsen af arbejdsgruppernes anbefalinger.