L 54 Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og forskellige andre love.

(Obligatorisk pensionsordning for personer i fleksjobordningen m.v. og konsekvensændringer som følge af den forenklede beskæftigelsesindsats m.v.).

Af: Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S)
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Samling: 2019-20
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 13-11-2019
1. behandlet / henvist til udvalg 27-11-2019
Betænkning afgivet 11-12-2019
2. behandlet/direkte til 3. behandling 17-12-2019
3. behandlet, vedtaget 20-12-2019
Ministerområde:
Beskæftigelsesministeriet
Resumé:
Lovforslaget går ud på følgende:

• Reglerne om beregning m.v. af bidrag til den obligatoriske pensionsordning af fleksløntilskud og tilskud efter fleksjobreglerne til selvstændigt erhvervsdrivende indsættes i den nye lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, der den 1. januar 2020 erstatter den gældende lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.

• Beregningsgrundlaget for bidrag til den obligatoriske pensionsordning af sociale ydelser efter lov om aktiv socialpolitik harmoniseres, så beregningen af bidrag til den obligatoriske pensionsordning sker på grundlag af hjælpen efter fradrag for arbejde og indtægter samt efter nedsættelse af hjælpen på grund af sanktioner.

• Der gives mulighed for, at administrationen af bidrag til den obligatoriske pensionsordning af dagpenge efter lov om sygedagpenge samt tillæg til refusionen til arbejdsgivere, der udbetaler løn under sygdom, kan sættes i værk på et tidspunkt efter den 1. januar 2020.

• Der fastsættes regler om påløb af rente ved for sen indbetaling af bidrag til den obligatoriske pensionsordning svarende til de bestemmelser om rente, der gælder for indbetaling af bidrag til ATP Livslang Pension.

• Der foretages tilretninger, berigtigelser og præciseringer af lov nr. 548 af 7. maj 2019 om en aktiv beskæftigelsesindsats.

• Budgetgarantien ændres med henblik på en forenklet registrering af kommunernes udgifter i beskæftigelsesindsatsen.

• En ordning fra "Trepartsaftale II om tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft" fra 2016, hvor dagpengemodtagere, der tager et uddannelsesløft inden for et mangelområde, kan få 100 pct. i dagpengesats fremfor 80 pct. af den hidtidige sats, videreføres.

Lovforslaget skal træde i kraft den 1. januar 2020.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 102 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, ALT, NB og LA), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.