L 199 Forslag til lov om ændring af lov om midlertidig udskydelse af angivelses- og betalingsfrister m.v. på skatteområdet i forbindelse med covid-19, kildeskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. (Yderligere udskydelse af betalingsfrister for A-skat og arbejdsmarkedsbidrag, udskydelse af angivelses- og betalingsfrister for moms, forlængelse af afgiftsperioder for moms samt midlertidige lempelser af regler om fuld skattepligt, regler om lempeligere beskatning af udenlandsk lønindkomst og regler om forskerskatteordningen som følge af covid-19 m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2019-20
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 02-06-2020
1. behandlet / henvist til udvalg 04-06-2020
Betænkning afgivet 08-06-2020
2. behandlet/direkte til 3. behandling 09-06-2020
3. behandlet, vedtaget 09-06-2020
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Lovforslaget skal bl.a. sikre en lempelig tilbagevenden til normale betalingsfrister for A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms i kølvandet på de hjælpepakker, som Folketinget har vedtaget i anledning af covid-19-situationen.

Lovforslaget består af flere elementer: Midlertidig udskydelse af betalingsfrister for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag, midlertidig udskydelse af frister for angivelse og betaling af moms og forlængelse af afgiftsperioder, midlertidig lempelse af regler om fuld skattepligt, midlertidig lempelse af regler om lempeligere beskatning af udenlandsk lønindkomst og midlertidige lempelser af forskerskatteordningen.

Derudover foretages nogle rettelser af bilag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst og tilhørende protokol mellem Danmark og Armenien og en rettelse af to datoer i lov om forhøjelse af afgiften på tobak.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 95 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, NB, LA, ALT og Uffe Elbæk (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.