L 188 A Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Ny positivliste for faglærte).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S)
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Samling: 2019-20
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/henvist til udvalg 16-06-2020
Betænkning afgivet 19-06-2020
Tillægsbetænkning afgivet 19-06-2020
3. behandlet, vedtaget 23-06-2020
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Udlændinge- og Integrationsministeriet
Resumé:
Lovforslaget udmønter aftalen mellem regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet i forbindelse med finansloven for 2020 om, at der i tillæg til den gældende positivliste skal udarbejdes en ny supplerende positivliste omfattende stillinger på minimum faglært niveau på områder, hvor der er mangel på arbejdskraft. Den nye positivliste skal alene kunne anvendes af arbejdsgivere, der lever op til et krav om danske løn- og ansættelsesvilkår og som uddanner lærlinge og elever.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration vil afholde dialogmøder med de Regionale Arbejdsmarkedsråd for at sikre videndeling om danske løn- og ansættelsesvilkår.

Regeringen har ved ændringsforslag tilføjet et bilag til lovforslaget med en fortegnelse over de berørte stillingskategorier.

Samtidig forlænges muligheden for opholdstilladelse fra de foreslåede 2 år til 4 år.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 78 (S, V, RV, SF, EL, LA, ALT, Simon Emil Ammitzbøll-Bille (UFG) og Uffe Elbæk (UFG)), imod stemte 17 (DF, KF og NB), hverken for eller imod stemte 0.