L 168 A Forslag til lov om bemyndigelse til midlertidig fravigelse af virksomheders pligter på selskabs- og regnskabsområdet i forbindelse med covid-19.

Af: Erhvervsminister Simon Kollerup (S)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2019-20
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/direkte til 3. behandling 02-04-2020
3. behandlet, vedtaget 02-04-2020
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Erhvervsministeriet
Resumé:
Forslaget går ud på, at erhvervsministeren - på baggrund af covid-19 situationen – bemyndiges til at fastsætte regler om fravigelse af pligter, der påhviler virksomheder og filialer af udenlandske virksomheder i henhold til selskabs- og regnskabslovgivningen, herunder selskabs- og regnskabsretlige regler i den finansielle lovgivning samt pligter, der følger af virksomhedernes vedtægter, når det vurderes forsvarligt, at den pågældendes pligt i en midlertidig periode fraviges, f.eks. at en frist forlænges. Det giver bl.a. mulighed for at kunne fravige lovbestemte frister om indsendelse af årsrapporter og frister for afholdelse af generalforsamling. De regler, som vedtages i medfør af bemyndigelsen, kan alene give en bedre retsstilling for de omfattede virksomheder.

Loven træder i kraft ved bekendtgørelse i Lovtidende.

Loven indeholder en solnedgangsklausul, der betyder, at loven automatisk ophæves 1. januar 2021.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 93 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, NB, LA, Rasmus Nordqvist (UFG), Sikandar Siddique (UFG), Simon Emil Ammitzbøll-Bille (UFG) og Uffe Elbæk (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.