L 29 Forslag til lov om ændring af emballageafgiftsloven, lov om registrering af køretøjer og forskellige andre love og om ophævelse af pvc-afgiftsloven og lov om tilskud til visse miljøvenlige lastbiler.

(Ophævelse af pvc-afgiften og emballageafgiften på pvc-folier, indførelse af bagatelgrænser i visse afgiftslove, udvidelse af bemyndigelsesbestemmelsen for terminaladgang til Køretøjsregisteret, undtagelse for udligningsafgift for visse påhængskøretøjer, udskydelse af tidspunkt for offentliggørelse og anvendelse af standardkontrakter ved leasing m.v.).

Af: Skatteminister Karsten Lauritzen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Delt

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 03-10-2018
1. behandlet / henvist til udvalg 25-10-2018
Betænkning afgivet 22-11-2018
2. behandlet/direkte til 3. behandling 27-11-2018
Delt i:
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Formålet med lovforslaget er at foretage en række forenklinger og lempelser for både borgere og virksomheder og at foretage en række nødvendige tilpasninger på motorområdet.

Lovforslaget indfører bagatelgrænser for registrering og afregning i visse afgiftslove, og pvc-afgifterne afskaffes som følge af aftalen om erhvervs- og iværksætterinitiativer mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre fra november 2017.