L 151 A Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Ny landespecifik beløbsordning, udvidelse af positivlisten, afskaffelse af kravet om dansk bankkonto, nedsættelse af antallet af ansatte som betingelse for virksomhedscertificering og et ensrettet og lavere selvforsørgelseskrav).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V)
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: 3. beh./Forkastet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/direkte til 3. behandling 25-04-2019
3. behandlet, forkastet 30-04-2019
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Udlændinge- og Integrationsministeriet
Resumé:
Formålet med delingen af lovforslaget er at samle de dele af det oprindelige forslag fra regeringens udspil »Styrket rekruttering af udenlandsk arbejdskraft« af 3. oktober 2018, som ikke har kunnet finde opbakning fra et bredt flertal i løbet af udvalgsarbejdet.

Lovforslaget introducerer en ændring af beløbsordningen, hvor beløbsgrænsen sættes til 350.000 kr. for arbejdstagere fra de 30 tredjelande, der har de største investeringer i og fra Danmark. Beløbsgrænsen udgør i dag godt 425.000 kr.

Derudover ønsker regeringen at udvide positivlisten både nationalt og regionalt. Positivlisten er en oversigt over erhverv, hvor der er mangel på arbejdskraft. Derudover ønsker regeringen at afskaffe kravet om, at løn op til og med beløbsgrænsen på beløbsordningen skal udbetales til en dansk bankkonto.
Afstemning:
Forslaget blev forkastet. For stemte 43 (V, LA, ALT, RV og KF), imod stemte 62 (S, DF, EL og SF), hverken for eller imod stemte 0.