1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens næste sider).
SPØRGSMÅL:
1) Til justitsministeren af:
Pia Adelsteen (DF):
Er ministeren indstillet på at lukke nærpolitiet i Frederikssund og Helsingør og centralisere i Hillerød, og hvad vil det i givet fald betyde for responstiden for eksempelvis Skibby, Frederikssund og Helsingør?
(Spm. nr. S 458 (omtrykt). Medspørger: Peter Kofod Poulsen (DF)).
2) Til justitsministeren af:
Pia Adelsteen (DF):
Hvad vil ministeren gøre for at sikre en ordentlig betjening af borgerne i Hornsherred og Helsingør, hvis ministeren vælger at lukke nærpolitiet i Frederikssund og Helsingør?
(Spm. nr. S 459 (omtrykt). Medspørger: Peter Kofod Poulsen (DF)).
3) Til justitsministeren af:
Marlene Harpsøe (DF):
Finder ministeren det hensigtsmæssigt, at Nordsjællands Politi har fremlagt et forslag vedrørende en omstrukturering af politikredsen, der betyder, at Frederikssund og Helsingør ikke længere er udkørselssted for politiets udrykningskøretøjer?
(Spm. nr. S 478 Medspørger: Peter Kofod Poulsen (DF)).
4) Til justitsministeren af:
Marlene Harpsøe (DF):
Hvilke overvejelser gør ministeren sig i forhold til centralisering af politiet i forhold til at opretholde trygheden i yderområder?
(Spm. nr. S 479 Medspørger: Peter Kofod Poulsen (DF)).
5) Til justitsministeren af:
Peter Kofod Poulsen (DF):
Vil ministeren arbejde for et mere lokalt forankret politi med fokus på nærpoliti og landbetjente?
(Spm. nr. S 498).
6) Til justitsministeren af:
Peter Kofod Poulsen (DF):
Hvad vil regeringen gøre for at begrænse problemerne i Kriminalforsorgen med den aktuelle overbelægning?
(Spm. nr. S 499).
7) Til justitsministeren af:
Karina Adsbøl (DF):
Finder ministeren det hensigtsmæssigt, at kommunerne på eget initiativ kun kan opsætte kameraer, hvis det er i forbindelse med beskyttelse af offentlig ejendom såsom skoler, daginstitutioner, rådhuse, busser og biblioteker for at forebygge kriminalitet, men de ikke kan det på f.eks. en kommunalt drevet parkeringsplads, medmindre politiet giver tilladelse til det, og agter ministeren at ændre loven, så kommunerne får større råderum til frit at vælge, hvor kameraerne skal opsættes?
(Spm. nr. S 502. Medspørger: Peter Kofod Poulsen (DF)).
8) Til finansministeren af:
Kenneth Kristensen Berth (DF):
Synes ministeren, at en finanspolitisk union i EU er en god idé, og vil oprettelsen af en finanspolitisk union påvirke ministerens opbakning til dansk medlemskab af euroen?
(Spm. nr. S 490).
9) Til finansministeren af:
Kenneth Kristensen Berth (DF):
Hvad er ministerens holdning til, at EU skal have sin egen finansminister, der kommer til at diktere hele EU’s økonomiske fremtidige udvikling?
(Spm. nr. S 492).
10) Til erhvervsministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Synes ministeren, at det gavner dansk værftsindustri, at Danmark har opstillet en hel masse »snubletråde«, som andre EU-lande ikke bruger, når staten skal afgive ordre på nye fartøjer, i form af en 10-årsregel plus materiale på flere sprog osv.?
(Spm. nr. S 493).
11) Til erhvervsministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Vil ministeren arbejde for, at alt udbudsmateriale bliver renset for ekstraordinære, unødvendige og bureaukratiske regler, der kun synes at have det ene formål at udelukke dansk værftsindustri fra at producere til deres eget hjemmemarked?
(Spm. nr. S 494).
12) Til uddannelses- og forskningsministeren af:
Eva Flyvholm (EL):
Mener ministeren, at det er tilfredsstillende, at forskere oplever, at ytringsfriheden er svækket, og at ministerier og myndigheder ændrer i deres rapporter?
(Spm. nr. S 497).
13) Til sundhedsministeren af:
Andreas Steenberg (RV):
Mener ministeren, det er rimeligt, at sundhedspersoner, der oplever en såkaldt midlertidig virksomhedsindskrænkelse eller autorisationsfratagelse, skal gå i flere år uden mulighed for at få sagen prøvet ved en anden instans?
(Spm. nr. S 480, skr. begr.).
14) Til undervisningsministeren af:
Annette Lind (S):
Mener ministeren, at det er rimeligt over for landets elever at ændre prøvebekendtgørelsen, 3 måneder før afgangsprøverne skal aflægges?
(Spm. nr. S 489).
15) Til transport-, bygnings- og boligministeren af:
Jesper Kiel (EL):
Vil ministeren arbejde for, at der etableres sikre forhold for cyklister på den statslige vejstrækning mellem Ollerup og Svendborg, og mener ministeren, at staten bør afsætte anlægsmidler, som kan sikre, at der etableres cykelsti på strækningen?
(Spm. nr. S 496, skr. begr.).