L 119 Forslag til lov om supplerende bestemmelser til forordning om elektronisk identifikation og tillidstjenester til brug for elektroniske transaktioner på det indre marked.

Af: Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V)
Udvalg: Social- og Indenrigsudvalget
Samling: 2015-16
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 11-02-2016
1. behandlet / henvist til udvalg 15-03-2016
Betænkning afgivet 28-04-2016
2. behandlet/direkte til 3. behandling 03-05-2016
3. behandlet, vedtaget 17-05-2016
Ministerområde:
Finansministeriet
Resumé:
Lovforslaget er et supplement til forordningen om elektronisk identifikation og tillidstjenester (eIDAS-forordningen), som blev vedtaget i 2014 og træder i kraft den 1. juli 2016. eIDAS-forordningen regulerer forholdene for alle tillidstjenesteudbydere, herunder udstedere af elektroniske signaturer som Nets DanID.

Forslaget ophæver den eksisterende lovgivning på området og indeholder bl.a. bestemmelser om at udpege Digitaliseringsstyrelsen som tilsynsorgan for at sikre overholdelse af eIDAS-forordningen og de øvrige bestemmelser, der tilføjes med lovforslaget.

Forslaget giver derudover bemyndigelse til at fastsætte nærmere regler om sikkerhedskrav til tillidstjenesteudbydere og til at fastsætte yderligere bestemmelser om Digitaliseringsstyrelsens tilsyn med tillidstjenesteudbyderne, bl.a. indholdet af de rapporter, som tillidstjenesteudbyderne skal aflægge.

Forslaget indeholder desuden en særlig tavshedspligt for de persongrupper, der beskæftiger sig med at føre tilsyn hos tillidstjenesteudbyderne, og sanktionerer overtrædelse af visse bestemmelser i eIDAS-forordningen.

Loven træder i kraft den 1. juli 2016.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 111 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF, KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.