1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens sidste side).
SPØRGSMÅL:
1) Til finansministeren af:
Peter Skaarup (DF):
Hvad er ministerens holdning til de nye tal fra Rockwool Fondens Forskningsenhed, der på baggrund af den såkaldte DREAM-model har beregnet, at indvandrere fra ikkevestlige lande koster samfundet 16,6 mia. kr. i år og belaster økonomien frem til 2050, og hvordan vil regeringen søge udgifterne begrænset?
(Spm. nr. S 907, skr. begr. Medspørger: Martin Henriksen (DF)).
2) Til ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser af:
Jens Henrik Thulesen Dahl (DF):
Er ministeren enig i den tidligere ministers udtalelse om, at der ikke ligger nogen problematisk tendens i, at antallet af EU-arbejdstagere, som modtager SU, er steget med en faktor 10, fra 256 i 2012 til 2.643 i 2013, i henhold til ministeriets egen opgørelse?
(Spm. nr. S 902 (omtrykt)).
3) Til ministeren for by, bolig og landdistrikter af:
Anni Matthiesen (V):
Vil ministeren forklare, hvordan ministeren definerer et landdistrikt?
(Spm. nr. S 893).
4) Til ministeren for by, bolig og landdistrikter af:
Anni Matthiesen (V):
Vil ministeren redegøre for, om ministeren mener, at frivilligt arbejde har en betydning for landdistrikterne, og hvordan ministeren vil understøtte det frivillige arbejde i landdistrikterne?
(Spm. nr. S 895).
5) Til ministeren for by, bolig og landdistrikter af:
Flemming Damgaard Larsen (V):
Hvordan vil ministeren sikre, at de 83 kommuner, der oplever befolkningstilbagegang, som hovedsagelig skyldes fraflytning til større byer, får standset denne negative udvikling og i stedet får styrket deres tilflytning og udvikling, så der sikres et sammenhængende Danmark, der ikke kun har liv og fremgang i 15 kommuner?
(Spm. nr. S 904 (omtrykt)).
6) Til social-, børne- og integrationsministeren af:
Peter Skaarup (DF):
Hvad er ministerens holdning til i forbindelse med arbejdet med kriminalitetstruede og kriminelle børn og unge at ansætte opsøgende medarbejdere, der er tidligere kriminelle, og mener ministeren, det er bedre at ansætte personer med relevant uddannelse og stærke kompetencer?
(Spm. nr. S 906 (omtrykt). Medspørger: Karsten Lauritzen (V)).
7) Til erhvervs- og vækstministeren af:
Jakob Engel-Schmidt (V):
Vil ministeren redegøre for, hvad ministeren og regeringen har gjort indtil nu, og hvad ministeren vil gøre, for at sikre langt flere vækstvirksomheder?
(Spm. nr. S 898).
8) Til erhvervs- og vækstministeren af:
Jakob Engel-Schmidt (V):
Vil ministeren redegøre for, hvad ministeren og regeringen har gjort indtil nu, og hvad ministeren vil gøre, for at få flere danskere til at starte egen virksomhed?
(Spm. nr. S 899).
9) Til erhvervs- og vækstministeren af:
Hans Kristian Skibby (DF):
Vil ministeren med henvisning til de mange dårlige nyheder om boligejere, der er kommet i økonomisk og forsikringsmæssig klemme efter stormen Bodil og stormflodens efterfølgende skader, redegøre for, hvilke initiativer ministeren vil tage for at hjælpe de mange berørte familier?
(Spm. nr. S 903 Medspørger: Jørn Dohrmann (DF)).
10) Til erhvervs- og vækstministeren af:
Flemming Damgaard Larsen (V):
Når et af regeringens vækstteam anbefaler, at der skal være adgang til hurtig bredbåndsinfrastruktur for alle borgere og virksomheder i Danmark, hvordan og hvornår vil ministeren så handle på denne fra borgere og virksomheder meget efterspurgte anbefaling?
(Spm. nr. S 905).
11) Til transportministeren af:
Peter Juel Jensen (V):
Hvordan vil ministeren, og dermed regeringen, sikre Bornholm en trafikal ligestilling, således at Bornholm kan fastholde og udbygge antallet af lokale arbejdspladser?
(Spm. nr. S 889 (omtrykt)).
12) Til transportministeren af:
Peter Juel Jensen (V):
Vil ministeren tage initiativ til udarbejdelse af en analyse, der beskriver erhvervslivets udfordringer, når det kommer til transport til og fra øen, samt opstille mulige løsninger, så erhvervslivets rammer kan bringes på niveau med resten af landet?
(Spm. nr. S 890 (omtrykt)).