1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens næste sider).
Forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Ret til fortsat ophold ved ægtefælles død).
Af justitsministeren (Karen Hækkerup).
(Fremsættelse 14.01.2014).
SPØRGSMÅL:
1) Til ministeren for by, bolig og landdistrikter af:
Louise Schack Elholm (V):
Mener ministeren, at udvidelsen af ghettokriterierne, jf. lovforslag nr. L 45, der blev vedtaget den 19. december 2013, giver bedre mulighed for at identificere boligområder med problemer af en karakter som set i f.eks. Motalavej i Korsør i de seneste uger?
(Spm. nr. S 764).
2) Til ministeren for by, bolig og landdistrikter af:
Louise Schack Elholm (V):
Hvilket af de fem nugældende ghettokriterier mener ministeren ville være bedst i forhold til at identificere f.eks. de problemer, der er i et boligområde såsom Motalavej i Korsør?
(Spm. nr. S 765).
3) Til justitsministeren af:
Peter Skaarup (DF):
Hvad er ministerens holdning til, at utilpassede unge indvandrerdrenge flere steder i landet, bl.a. omkring Motalavej i Korsør, driver gæk med politiet og lovlydige borgere, og hvilke initiativer vil ministeren tage for at dæmme op for problemerne?
(Spm. nr. S 758. Medspørger: Martin Henriksen (DF)).
4) Til justitsministeren af:
Karsten Lauritzen (V):
Hvad er ministerens holdning til episoderne omkring Motalavej i Korsør, hvor utilpassede unge gennem længere tid har chikaneret borgerne, herunder brugerne af et værested for psykisk syge, hvorfor værestedet er blevet lukket?
(Spm. nr. S 762).
5) Til justitsministeren af:
Karsten Lauritzen (V):
Hvad vil ministeren gøre for at forhindre, at grupper af utilpassede unge hærger områder, som det f.eks. er sket på Motalavej i Korsør, og chikanerer borgerne i et omfang, så de tvinges til at flytte og offentlige institutioner og forretninger lukkes?
(Spm. nr. S 763).
6) Til transportministeren af:
Flemming Damgaard Larsen (V):
Mener ministeren, at en station i Holeby vil skabe bedre vilkår for den enkelte borger og erhvervslivet på Sydlolland, når Femern Bælt-forbindelsen er etableret?
(Spm. nr. S 740).
7) Til erhvervs- og vækstministeren af:
Torsten Schack Pedersen (V):
Er ministeren enig med statsministeren i, at »Fair Løsning« duer, som statsministeren udtalte ved sin tiltræden, eller med finansministeren, der mener, at »Fair Løsning« er katastrofalt underfinansieret, og er det på grund af loyalitetshensyn over for statsministeren, at ministeren vælger at gengive statsministerens holdning i programmet 1240K på TV 2 News den 22. november 2013 ved at påstå, at »Fair Løsning« var »fuldt finansieret«?
(Spm. nr. S 747. Medspørger: Mads Rørvig (V)).
8) Til erhvervs- og vækstministeren af:
Mads Rørvig (V):
Fortryder ministeren, at han beskyldte fhv. finansminister Claus Hjort Frederiksen for at være for opfindsom i vurderingen af Socialdemokraternes og SF's katastrofalt underfinansierede økonomiske plan »Fair Løsning« i programmet 1240K på TV 2 News den 22. november 2013?
(Spm. nr. S 749. Medspørger: Jakob Engel-Schmidt (V)).
9) Til erhvervs- og vækstministeren af:
Jakob Engel-Schmidt (V):
Er det ministerens holdning, at »Fair Løsning« fuldt implementeret ville have gavnet væksten i Danmark?
(Spm. nr. S 751. Medspørger: Torsten Schack Pedersen (V)).
10) Til erhvervs- og vækstministeren af:
Hans Kristian Skibby (DF):
Hvilke overvejelser gør ministeren sig i forhold til at gøre noget ved de urimelige stigninger, som landets realkreditinstitutter har overvæltet på deres kunder i form af stærkt forhøjede bidragssatser og kursskæring på ejendomslån?
(Spm. nr. S 754).
11) Til erhvervs- og vækstministeren af:
Flemming Damgaard Larsen (V):
Hvad agter ministeren at gøre for de borgere, der har oplevet store personlige og materielle konsekvenser af stormfloden i december 2013?
(Spm. nr. S 757).
12) Til erhvervs- og vækstministeren af:
Torsten Schack Pedersen (V):
Mener ministeren, at det er betryggende for tilliden til regeringen, at ministeren i programmet 1240K på TV 2 News den 22. november 2013 påstod, at »Fair Løsning« var »fuldt finansieret«, når »Fair Løsning« ifølge finansministeren er katastrofalt underfinansieret?
(Spm. nr. S 748. Medspørger: Mads Rørvig (V)).
13) Til erhvervs- og vækstministeren af:
Mads Rørvig (V):
Mener ministeren, at den vurdering af »Fair Løsning«, som blev foretaget af VK-regeringen, og som finansministeren har henvist til, er retvisende, og vil ministeren i modsat fald bede finansministeren foretage en ny vurdering?
(Spm. nr. S 750. Medspørger: Jakob Engel-Schmidt (V)).
14) Til erhvervs- og vækstministeren af:
Jakob Engel-Schmidt (V):
Vil ministeren tage initiativ til at indføre et loft over antallet af interne møder i det offentlige, eventuelt som en forsøgsordning på ministerens eget område, som han foreslog i et interview med Altinget.dk den 26. januar 2011, og som man må formode var et element i den katastrofalt underfinansierede socialdemokratiske plan for Danmarks økonomi, »Fair Løsning«?
(Spm. nr. S 752. Medspørger: Torsten Schack Pedersen (V)).
15) Til erhvervs- og vækstministeren af:
Hans Kristian Skibby (DF):
Hvilke overvejelser gør ministeren sig, set i forhold til at rigtig mange pensionister med store friværdier i deres ejendomme tilsyneladende nægtes lån i deres friværdi og dermed kun har dyre forbrugslån i bankerne som eneste alternativ?
(Spm. nr. S 755).