Det her lovforslag er måske ikke et lovforslag, der giver anledning til lange, store, vidtløftige og temperamentsfulde diskussioner i Folketinget, men omvendt skal det selvfølgelig have et par ord med på vejen alligevel.
Det er jo sådan, at mange danske virksomheder gennem tiderne har haft store problemer med at få effektueret de her ting for at kunne lave en ansøgning om at få et patent eller en godkendelse af et varemærke.
Der er det sådan, at det her forslag indeholder noget om lempelser af sprogkrav, og Dansk Folkeparti har ved gentagne lejligheder udtrykt sig skeptisk over for, at man sådan en masse begynder at fraskrive sig det, at dansk lovgivning og dansk styreform skal være bredt funderet, men hele tiden med fokus på det danske sprog.
Men netop på det her område er der faktisk grund til at udvise en vis form for solidaritet med de mange mennesker, der har oplevet, at netop sprogkravene har været særdeles vanskelige for en person, der ønsker at få patent på en opfindelse, eller hvad det kan være, man har haft i tankerne.
Og det virker lidt omsonst, at folk først skal bruge utrolig mange penge på at få lavet en patentansøgning på dansk, og bagefter kan man opleve, hvis man ønsker, at ens produkt skal blive en succes uden for landets grænser, måske i andre af EU's 27 medlemslande, at man er underlagt en masse regler om patentansøgninger, og at de skal udfærdiges på de forskellige landes sprog osv.
Det betyder selvfølgelig en utrolig stor udgift for den enkelte virksomhedsejer, fordi man skal til at oversætte sin patentansøgning til mange forskellige sprog.
Vi vil gerne rose det her lovforslag, dog ud fra den betragtning, at det medfører, at når man gennemfører en mulighed for at få en patentansøgning lavet på engelsk, vil man for en stor dels vedkommende få mulighed for at genbruge sin patentansøgning i andre lande efterfølgende.
Det synes vi er et område, hvor vi godt kan tilslutte os de ændrede sprogkrav.
Jeg anerkender, at det fylder meget lidt i forslaget, men det andet, synes jeg, er noget, der næsten giver sig selv, netop at man angående Rigsrevisionens anmærkninger har sagt, at de nuværende gebyrstrukturer er uigennemsigtige og uhensigtsmæssige, idet de ikke ligger under de forskellige individuelle love og paragraffer.
Med det her lovforslag får vi jo gjort det meget bedre og mere logisk, nemlig ved at vi får overført gebyrbestemmelserne til de forskellige relevante love.
Med de ord kan Dansk Folkeparti støtte det her forslag, men vi har dog et par enkelte kritiske spørgsmål, som vi vil stille under udvalgsbehandlingen, men det er mest af afklarende karakter.