L 107 Forslag til lov om ændring af lov om Centre for Videregående Uddannelse og andre selvejende institutioner for videregående uddannelser m.v., lov om mellemlange videregående uddannelser, lov om centre for undervisningsmidler m.v. og forskellige andre love på Undervisningsministeriets område.

(Udmøntning af kommunalreformen, for så vidt angår sygepleje- og radiografskolerne og centre for undervisningsmidler samt tekniske konsekvensændringer).

Af: Undervisningsminister Bertel Haarder (V)
Udvalg: Uddannelsesudvalget
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 24-02-2005
1. behandlet / henvist til udvalg 29-03-2005
Betænkning afgivet 08-06-2005
2. behandlet/direkte til 3. behandling 14-06-2005
3. behandlet, vedtaget 17-06-2005
Ministerområde:
Undervisningsministeriet
Resumé:
Loven betyder, at de amtslige sygepleje- og radiografskoler fra 1. januar 2007 overgår til selveje i statsligt regi. En sygepleje- og radiografskole kan overgå som en enkeltstående selvejende institution eller sammenlægges med en anden sygepleje- og radiografskole eller lade sig inddrage i et Center for Videregående Uddannelse (CVU). Hovedstadens Sygehusfællesskabs driftsansvar for sygeplejerskeuddannelsen på Diakonissestiftelsens Sygeplejeskole overgår til et CVU.
De amtslige centre for undervisningsmidler overføres til staten og forankres først og fremmest i de såkaldte kerne-CVU'er. Af regionale hensyn kan en forankring dog komme på tale i pædagogiske CVU'er, der ikke er godkendt som kerne-CVU'er.

Baggrund:

Lovforslaget var en del af den samlede lovgivningsmæssige gennemførelse af kommunalreformen.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget med 96 stemmer (V, S, DF, KF og RV) mod 10 (SF og EL).