L 48 Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, kildeskatteloven, skatteindberetningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love.

(Implementering af skatteundgåelsesdirektivets minimumskrav til medlemsstaternes CFC-regler, justering af definitionen af fast driftssted, fradrag for endelige underskud i udenlandske datterselskaber m.v., tydeliggørelse af muligheden for skønsmæssige ansættelser ved transfer pricing-forhøjelser og ændring af opbevaringsperiode for grundlaget for indberetning af finansielle konti m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2019-20
Status: Bortfaldet

Spørgsmål 47

Ministeren anfører i svaret på spørgsmål 21, at det er forbundet med betydelig usikkerhed at opgøre, hvor stort et provenutab indførelse af en substanstest vil føre til. Tilsvarende anfører ministeren i svar på spørgsmål 3, at ”der ikke foreligger et datagrundlag, der muliggør en kvantitativ vurdering af de provenumæssige konsekvenser ved de foreslåede justeringer af CFC-reglerne”. Til trods for denne usikkerhed og manglende datagrundlag anfører ministeren i svaret på spørgsmål 4, at en substanstest vil indebære et provenutab i milliardklassen. Ministeren bedes redegøre for, på hvilket grundlag Skatteministeriet kan estimere et provenutab i milliardklassen ved indførelse af en substanstest, når ministeren samtidig anfører, at Skatteministeriet ikke er besiddelse af datagrundlag til at understøtte et sådant estimat, og at estimatet under alle omstændigheder er forbundet med betydelig usikkerhed.
Dato: 27-01-2020
Status: Endeligt besvaret
Emne: selskabsskatter
Dokumentdato: 29-01-2020
Modtaget: 29-01-2020
Omdelt: 29-01-2020

L 48 - svar på spm. 47 om, på hvilket grundlag Skatteministeriet kan estimere et provenutab i milliardklassen ved indførelse af en substanstest, fra skatteministeren

SAU L 48 - svar på spm. 47 (pdf-version)
Html-version
SAU L 48 - svar på spm. 3 (pdf-version)
Html-version
SAU L 48 - svar på spm. 4 (pdf-version)
Html-version
SAU L 48 - svar på spm. 21 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 27-01-2020
Modtaget: 27-01-2020
Omdelt: 27-01-2020

Spm. om, på hvilket grundlag Skatteministeriet kan estimere et provenutab i milliardklassen ved indførelse af en substanstest, til skatteministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version