L 48 Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, kildeskatteloven, skatteindberetningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love.

(Implementering af skatteundgåelsesdirektivets minimumskrav til medlemsstaternes CFC-regler, justering af definitionen af fast driftssted, fradrag for endelige underskud i udenlandske datterselskaber m.v., tydeliggørelse af muligheden for skønsmæssige ansættelser ved transfer pricing-forhøjelser og ændring af opbevaringsperiode for grundlaget for indberetning af finansielle konti m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2019-20
Status: Bortfaldet

Spørgsmål 21

Vil ministeren i et let forståeligt sprog forklare grundlaget for det anførte i bemærkningerne vedrørende CFC-reglerne om, at indførelsen af direktivets substanstest vurderes at indebære et markant mindreprovenu, der kan udgøre et milliardbeløb, samt detaljeret redegøre for hvordan størrelsen heraf opgøres? Ministeren bedes herunder redegøre for, om der er et provenu fra de nuværende danske CFC-regler, som staten forventer at miste ved indførelsen af en substanstest, og i så fald, hvor stort dette mindreprovenu er. Hvis det forventes, at indførelsen af en substanstest vil betyde, at aktivitet bliver flyttet fra Danmark til udlandet, og at staten som følge heraf mister provenu, bedes ministeren redegøre for, 1) hvorvidt dette (overflytning af aktivitet til udlandet) vil afføde dansk exitbeskatning, og hvis i benægtende fald, hvorfor ikke og 2) hvorvidt det vil være muligt for Skatteforvaltningen via tilgængelige oplysninger at overvåge, om der flyttes aktivitet til udlandet.
Dato: 20-11-2019
Status: Endeligt besvaret
Emne: selskabsskatter
Dokumentdato: 16-01-2020
Modtaget: 16-01-2020
Omdelt: 16-01-2020

L 48 - svar på spm. 21 om at forklare grundlaget for det anførte i bemærkningerne vedrørende CFC-reglerne, fra skatteministeren

SAU L 48 - svar spm. 21 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 20-11-2019
Modtaget: 20-11-2019
Omdelt: 20-11-2019

Spm. om at forklare grundlaget for det anførte i bemærkningerne vedrørende CFC-reglerne, til skatteministeren

Spm. om at forklare grundlaget for det anførte i bemærkningerne vedrørende CFC-reglerne, til skatteministeren (pdf-version)
Html-version