Åbent samråd om religiøs forfølgelse og chikane af kristne i Danmark
Udvalg: Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik
Mødedato: 13-01-2015
Starttidspunkt: 15.30
Sluttidspunkt: 15.30
Lokale: 1-133

Udvalget for Udlændinge og Integrationspolitik har kaldt justitsministeren Mette Frederiksen i samråd for at redegør for, hvordan regeringen forholder sig til, at der er danskere, der angiveligt bliver forfulgt og chikaneret i beboelsesområdet Gellerup alene fordi, de ikke er muslimer, og at folk angivelig er nødsaget til at flytte på krisecenter alene fordi, de er kristne med mellemøstlig baggrund? Ministeren skal endvidere redegøre for, om regeringen finder, at der er sammenhæng mellem kristenforfølgelse i Danmark og indvandringen til landet af personer med muslimsk baggrund, om regeringen anerkender, at der er behov for øvrige initiativer eksempelvis i forhold til udlændingepolitikken for at sikre, at danskere kan færdes ugeneret, samt hvad regeringen påtænker at gøre ved den krænkelse af Menneskerettighedserklæringen, som forfølgelsen er et udtryk for.

Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag d. 13. januar 2015 kl. 15.35 i lokale 1-133.

Udvalget har bedt justitsministeren redegøre for:

Samrådsspørgsmål G
Hvordan forholder regeringen sig til, at der er danskere, der angiveligt bliver forfulgt og chikaneret i beboelsesområdet Gellerup ved Aarhus alene fordi, de ikke er muslimer? Ministeren bedes redegøre for regeringens igangsatte initiativer på området, herunder om regeringen finder, at de nuværende initiativer f.eks. med helhedsplan for området har virket efter hensigten, eller anerkender regeringen at der er behov for yderligere tiltag, herunder bl.a. øget polititilstedeværelse samt øvrige initiativer eksempelvis i forhold til udlændingepolitikken for at sikre, at danskere kan færdes ugeneret i Gellerup? Der henvises til artiklen "Dansker føler sig forfulgt i Gellerup", JP den 1. november 2014.

Samrådsspørgsmål H
Ministeren bedes redegøre for, om det bekymrer regeringen, at folk angivelig chikaneres og forfølges i Danmark og er nødsaget til at flytte på krisecenter alene fordi, de er kristne med mellemøstlig baggrund, og hvilke initiativer regeringen i givet fald påtænker at tage for fremadrettet at imødegå religiøs forfølgelse? Ministeren bedes ligeledes redegøre for, om regeringen finder, at der er sammenhæng mellem kristenforfølgelse i Danmark og indvandringen til landet af personer med muslimsk baggrund? Der henvises til artiklen "dansk-libanesisk kvinde føler sig forfulgt på grund af sin tro", Kristeligt Dagblad den 6. november 2014.

Samrådsspørgsmål I
Ministeren bedes redegøre for regeringens holdning til, som Berlingske og andre medier har afdækket, at kristne asylansøgere ikke kan leve i fred på de danske asylcentre, og hvad regeringen påtænker at gøre ved den krænkelse af Menneskerettighedserklæringens artikel 18: "Enhver har ret til tanke-, samvittigheds- og religionsfrihed", som dette er udtryk for.

Samrådsspørgsmål G og H er stillet efter ønske fra medlem af udvalget Martin Henriksen (DF) og samrådsspørgsmål I er stillet efter ønske fra medlemmer af udvalget Esben Lunde Larsen (V), Jakob Engel-Schmidt (V).

Retsudvalget og Kirkeudvalget er inviteret til at deltage i samrådet.

Tilmelding til samrådet er nødvendig. Se kontaktinformation i boksen til højre på siden.

Kontakt
Udvalgssekretær
Weston Behrend von Bourke
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Charlotte Schwaner
3337
Send e-mail