Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
UUI Alm.del
Offentligt
1340065_0001.png
1340065_0002.png
Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato:27. februar 2014
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Ansvarlig: baw

Under henvisning til Folketingets Udvalg for Udlændinge- og

Integrationspolitiksbrev af3. februar 2014følger hermed minister for

børn, ligestilling, integration og sociale forholds endelige svarpå

spørgsmål nr.286(UUI alm. del).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Martin Henriksen (DF).

Sagsnr.2014 - 1072

Spørgsmål nr. 286:

”Er det ministerens opfattelse, at der er områder i Danmark, hvor danskerebliver chikaneret og presset ud af bestemte boligområder, fordi de er dan-skere?”

Svar:

I satspuljeaftalen for 2014 blev der afsat midler til en undersøgelse af chika-ne og problemskabende adfærd i udsatte almene boligområder. Ministerietfor By, Bolig og Landdistrikter har herom oplyst følgende:”Undersøgelsens udgangspunktAlle har krav på at kunne føle sig tryg der, hvor de bor. Derfor er det et stortproblem, når der ved chikane og problemskabende adfærd skabes utryghedfor beboere i udsatte almene boligområder. I den forbindelse er det boligor-ganisationer og relevante myndigheders pligt at beskytte beboere via deredskaber, de råder over.Der er behov for at få afdækket omfanget og karakteren af chikane ellertrusler fra andre beboere i almene boligområder samt, hvordan de krænkedeoplever reaktionen fra boligorganisation, kommune eller politi på eventuelleklager eller anmeldelser. Samtidig er der behov for at afdække, hvordanboligorganisationer og myndigheder håndterer sagerne.Undersøgelsens indhold og designDer er lagt op til, at der gennemføres en undersøgelse, som kan belyse:
2
1. Beboernes oplevelse af chikane og kriminalitet begået af andre be-boere i almene boligområder.a. Det er et mål med undersøgelsen, at der skal kunne sam-menlignes mellem problemramte og velfungerende boligom-råder.b. Omfanget og karakteren af den oplevede chikane skal af-dækkes.2. Beboernes oplevelse af, hvordan politi og boligorganisationer sikrergod ro og orden i områderne.3. Omfanget af anmeldelser og klager til hhv. politi og boligorganisatio-ner over chikane og problemskabende adfærd.4. Hvordan boligorganisationer og myndigheder anvender de i lovgiv-ningen tilgængelige redskaber til at sikre god ro og orden i almeneafdelinger og bebyggelser.StatusMinisteriet for By, Bolig og Landdistrikter arbejder pt. på at udforme materia-let til udbudsrunden med henblik på at undersøgelsen igangsættes snar-rest.”Resultatet af undersøgelsen forventes at foreligge medio 2015, og hereftervil der kunne gives et mere præcist billede af problemstillingens omfang ogkarakter.
Manu Sareen
/ Henrik Thomassen