Åbent samråd om Danske Bank’s gældsinddrivelsessag
Udvalg: Erhvervsudvalget
Mødedato: 16-09-2021
Starttidspunkt: 10.15
Sluttidspunkt: 11.45
Lokale: 1-133
Folketingets Erhvervsudvalg har indkaldt erhvervsminister Simon Kollerup (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) i åbent samråd om Danske Bank’s gældsinddrivelsessag. Samrådet er åbent og finder sted torsdag den 16. september 2021 kl. 10.15 i værelse 1-133 på Christiansborg.

Udvalget har med baggrund i Danske Banks indsendelse af forkerte oplysninger til domstolene i en lang række gældsinddrivelsessager bedt de to ministre redegøre for en række spørgsmål, herunder om ministrenes syn på antallet af sager, hvilken betydning ministrene mener, at sagen har for tilliden til bankerne og domstolene, og hvad regeringen agter at gøre for at undgå gentagelser. Endvidere er ministrene bedt om at oplyse, om regeringen er bekendt med lignende sager hos andre banker, og hvilken betydning Danske Bank sagen fremadrettet kan forventes at få for domstolens praksis.
.
Derudover er erhvervsministeren bedt om at redegøre for, om ministeren er enig i, at Danske Bank inden for gældsområdet har forsømt sin forpligtelse til at drive virksomhed i overensstemmelse med redelig forretningsskik og god praksis, jf. reglerne i lov om finansiel virksomhed, og om ministeren i lyset af sagen mener, at Finanstilsynet fremover bør føre et strengere tilsyn med Danske Bank

Justitsministeren er endvidere bedt om at redegøre for, hvordan Bagmandspolitiets vurdering af, at Danske Bank ikke har begået noget strafbart med henvisning til, at banken har reageret så hurtigt den kunne, hænger sammen med, at der har været kendskab til datarod i gældssagerne siden 2004, og at bankens egen advokater og en række eksperter vurderer, at der kan være tale om strafbare forhold. Justitsministeren er tillige med henvisning til, at det er 16.000 sager, der potentielt skal gå om i retssystemet, bedt om at redegøre for, hvor lang tid de forurettede bankkunder skal forvente at være fanget i de juridiske processer, om kvaliteten af håndteringen af sagerne vil blive påvirkede af, at domstolene er pressede, og om det overhovedet er muligt at lade så mange retssager gå om.
Samrådsspørgsmål AJ er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL) og samrådsspørgsmål AK-AN er stillet efter ønske fra Lisbeth Bech-Nielsen (SF)

Kontakt
Udvalgssekretær
Tina Grønlund
3337 5552
Send e-mail
Udvalgssekretær
Gry Nielsen
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Lene Gregersen Kaasgaard
3337 3275
Send e-mail