L 150 Forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om socialtilsyn og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område.

(Udvidelse og tydeliggørelse af muligheden for at yde en tidlig forebyggende indsats efter lov om social service, forenkling af udmålingssystemet for merudgiftsydelsen, indførelse af varsling ved afgørelser om frakendelse eller nedsættelse af hjælp efter lov om social service m.v.).

Af: Børne- og socialminister Mai Mercado (KF)
Udvalg: Social-, Indenrigs- og Børneudvalget
Samling: 2016-17
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 49

Ifølge foreningen RYK - Rygmarvsskadede i Danmark - oplever deres medlemmer i forhold til servicelovens § 112, at flere kommuner handler imod princippet i serviceloven om, at hjælp til borgere skal tilrettelægges på baggrund af en konkret og individuel vurdering af den enkelte persons behov og forudsætninger og i samarbejde med den enkelte. Ministeren bedes oplyse, om ministeren er indstillet på, at ændre i serviceloven således, at det præciseres, at hjælp til borgere altid skal tilrettelægges på baggrund af en konkret og individuel vurdering af den enkelte persons behov og forudsætninger og i samarbejde med den enkelte? Hvis ministeren ikke er indstillet på ovennævnte, bedes ministeren komme med en uddybende begrundelse for dette. Ministeren bedes desuden redegøre for, hvad ministeren agter at gøre for rette op på denne problemstilling og hvornår. Spørgsmålet stilles som opfølgning på foretræde for udvalget den 20. april 2017 ved Foreningen RYK - Rygmarvsskadede i Danmark.
Dato: 21-04-2017
Status: Endeligt besvaret
Emne: social service
Dokumentdato: 25-04-2017
Modtaget: 25-04-2017
Omdelt: 25-04-2017

L 150 - svar på spm. 49 om ministeren er indstillet på, at ændre i serviceloven således, at det præciseres, at hjælp til borgere altid skal tilrettelægges på baggrund af en konkret og individuel vurdering af den enkelte persons behov og forudsætninger og i samarbejde med den enkelte, fra børne- og socialministeren

Svar på spm. 49 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 21-04-2017
Modtaget: 21-04-2017
Omdelt: 21-04-2017

Spm. om ministeren er indstillet på, at ændre i serviceloven således, at det præciseres, at hjælp til borgere altid skal tilrettelægges på baggrund af en konkret og individuel vurdering af den enkelte persons behov og forudsætninger og i samarbejde med den enkelte, til børne- og socialministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version