Åbent samråd om prostitution
Udvalg: Ligestillingsudvalget
Mødedato: 27-11-2019
Starttidspunkt: 14.00
Sluttidspunkt: 15.30
Lokale: 1-133
Folketingets Ligestillingsudvalg har kaldt social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) og minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling Mogens Jensen (S) i samråd om bl.a. regeringens nedlæggelse af arbejdsgruppen om prostitution og regeringens holdning til prostitution fra et ligestillingsmæssigt perspektiv. Samrådet er åbent for alle og finder sted onsdag den 27. november 2019 kl. 14.00 i værelse 1-133 på Christiansborg.

Ligestillingsudvalget har bedt social- og indenrigsministeren om at redegøre for ministerens holdning til og begrundelse for beslutningen om at lukke den tværministerielle arbejdsgruppe om prostitution, jf. Kommissorium for arbejdsgruppe om prostitution fra januar 2019, hvis formål var at afklare de juridiske rammer for prostitutionen i Danmark, så der skabes bedre balance mellem rettigheder og pligter på prostitutionsområdet og komme med anbefalinger til mulige lovgivningsmæssige modeller og en forbedret indsats, der sikrer en vej ud af prostitution.

Samtidig har Ligestillingsudvalget også bedt ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling om at redegøre for ministerens holdning til prostitution ud fra et ligestillingsmæssigt perspektiv, og dels oplyse, hvilke initiativer regeringen vil tage for at hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at komme ud af prostitution, men som i stedet ønsker rettigheder, der afspejler de pligter, som samfundet pålægger dem.

Samrådsspørgsmål A og B er stillet efter ønske fra Anni Matthiesen (V), Fatma Øktem (V) og Brigitte Klintskov Jerkel (KF).

Der henvises i øvrigt til Ligestillingsudvalgets alm. del - spm. 23, som er ønsket besvaret inden afholdelse af samrådet. Spørgsmålet kan ses nedenfor.

Kontakt
Udvalgssekretær
Katinka Villemoes
3337 3633
Send e-mail
Udvalgsassistent
Gitte Ravn Jensen
3337 5533
Send e-mail