Det bliver vi jo så selvfølgelig ikke ret meget klogere af, og jeg synes jo egentlig, at det er fair nok, at ministeren ikke decideret skal tages til indtægt for en udtalelse fra en biolog. Men man kan med god grund spørge om det her, for jeg og Danmarksdemokraterne mener jo ikke, at vi skal have ulven, mens andre mener, at vi skal have den.
Jeg er med på, at ministeren lige nu forsøger at arbejde på at få ændret status omkring fredningen af ulven, så vi rent faktisk kan lave noget mere regulering ud over det, vi kan i dag, som kun vedrører problemulv, hvor vi har problemet med, hvem der definerer, hvad en problemulv er. Men man kan jo allerede nu godt begynde at gøre sig nogle tanker, og det håber jeg da egentlig at regeringen gør, for jeg har da en stærk forhåbning og en forventning om, at vi som minimum rent faktisk får ændret på fredningsstatus af ulven, så vi kan lave en regulering af bestanden.
Når man så skal have en regulering af bestanden, skal man jo også have taget stilling til, hvor mange ulve der så skal være. Nu har vi en biolog, der udtaler, at der er plads til op omkring 200 ulve – jeg siger i Jylland, fordi det er der, de er. Der er jo ikke lige udsigt til, at de er på vej til Sjælland lige nu. Det er Jylland, der skal have de her ulve. Når man fra regeringen og ministerens side er i gang med at kigge på, om vi kan få ændret på tilstanden, så vi kan gå ind og regulere den, så håber jeg, at man så faktisk også gør sig nogle tanker om, hvor mange ulve vi så har plads til. For 200 ulve er mange ulve – det synes jeg i hvert fald – der skal rende rundt og skabe de problemer, vi ser i dag.
Sverige, der er et meget større land end os, har taget stilling til, hvor mange ulve de gerne vil have derovre og regulere ned efter det. Så regeringen og ministeren gør sig vel nogle tanker om, hvad man fra regeringens side mener er en acceptabel bestand af ulve.