Tak til ministeren for et, synes jeg faktisk, rigtig godt og nuanceret svar. Jeg tror ikke, at ministeren er i tvivl om, at vi i Liberal Alliance længe har kæmpet for, at atomkraft skulle spille en større rolle, når det kommer til energiplanlægning. Vi har derfor også foreslået at ophæve forbuddet fra 1985 og nedsætte en Niels Bohr-kommission, så vi kan få undersøgt atomkraft noget mere og derved også stoppe med på forhånd at udelukke mulige energikilder. Vi er også rigtig glade for, at det forlyder fra flere af regeringspartierne, at man også ønsker et opgør med det her forbud fra 1985, inklusive ministerens eget parti.
Men ét er en undersøgelse i forhold til energiplanlægning, noget helt andet er jo gode muligheder for, at vi kan forske i atomkraft også i Danmark. Der er tilsyneladende rigtig mange forskellige opfattelser af, hvilken påvirkning folketingsbeslutningen fra 1985 har haft. Klima-, energi- og forsyningsministeren har eksempelvis sagt i den tidligste debat, at ministeren ikke mener, at forbuddet er en hindring for at forske på området, hvorimod rektor på DTU har været ude at udtale sig om, at det kan være, at det er en eller anden form for barriere for forskning.
Men man kan sige, at i forlængelse af det forbud, der blev lavet her i Folketinget, er det jo efterfølgende blevet bestemt, at nukleare produktionsanlæg, også kendt som atomkraftværker, ikke må etableres, hvis det er med henblik på elproduktion. Jeg kunne derfor godt tænke mig at spørge ministeren, om ministeren ikke mener, at det er en hindring for forskning i atomkraft som energikilde i Danmark.