Tak for det, og også tak for spørgsmålet. Først har jeg bare lige behov for at understrege, at jeg synes, det er en virkelig tragisk ulykke, som det her spørgsmål udspringer af, og jeg ser på den med stor alvor.
Det er det, hver gang der er et menneske, der går på arbejde og ikke kommer hjem. Det er der ca. 35 mennesker hvert år, der oplever i Danmark. De oplever at dø af at gå på arbejde. Det mener jeg er 35 for mange. Vi ved, at mange af de her tragiske dødsfald sker i netop bygge- og anlægsbranchen, og derfor er det også et område, vi hele tiden skal have fokus på. Det er også derfor, at vi med et flertal har vedtaget, at vi næste år giver mulighed for, at sådan en byggeplads, hvor der er alvorlige problemer, kan lukkes helt ned, indtil der er styr på forholdene, sådan at grove og gentagne overtrædelser får en konsekvens.
I forhold til den konkrete sag vil jeg sige, at ligesom jeg er bekymret for de mennesker, der arbejder der, så kan jeg også godt forstå, at det er helt naturligt, at man bliver bekymret som beboer, hvis der sker en alvorlig ulykke der, hvor man bor. Arbejdstilsynet har en generel forpligtigelse til at videregive relevante oplysninger til andre myndigheder. Det indebærer bl.a., at Arbejdstilsynet skal videregive oplysninger til de relevante myndigheder, hvis der konstateres forhold, der indebærer, at beboere eller borgere er i fare.
Arbejdstilsynet har derfor i forbindelse med den her konkrete arbejdsulykke været i kontakt med både Fyns Politi og Odense Kommune via Beredskab Fyn, og jeg har fået oplyst, at beboerne i bygningen blev evakueret af brandvæsenet i forbindelse med ulykken, og at beboerne er blevet orienteret og vejledt og også tilbudt mulighed for psykologisk bistand. Jeg kan også oplyse, at det er Arbejdstilsynets praksis at orientere bygherren, når arbejdsgiver på byggepladsen modtager strakspåbud med betydelig fare, og at bygherren selvfølgelig normalt vil være ejeren af byggeriet, men at Arbejdstilsynet ikke laver kommunikation direkte til borgerne eller til beboerne.