L 195 Forslag til lov om Det Centrale Dna-profilregister og Det Centrale Fingeraftryksregister.

Af: Justitsminister Mattias Tesfaye (S)
Udvalg: Retsudvalget
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 04-05-2022
1. behandlet / henvist til udvalg 10-05-2022
Betænkning afgivet 02-06-2022
2. behandlet/direkte til 3. behandling 07-06-2022
3. behandlet, vedtaget 09-06-2022
Ministerområde:
Justitsministeriet
Resumé:
Formålet med forslaget er at fastsætte en samlet lovgivningsmæssig ramme for politiets interne dna-profilregister og fingeraftryksregister og at sikre et klart retsgrundlag for politiets optagelse, opbevaring og sletning af dna-profiler og personaftryk samt en lovfæstet parallelitet mellem dna-registeret og fingeraftryksregisteret.

Forslaget lægger op til en række ændringer i forhold til de gældende bestemmelser i dna-profilregisterloven:

For det første lægges der op til at indføre differentierede frister på henholdsvis 10, 15 og 20 år for sletning af dna-profiler og personaftryk fra personer, der er eller har været sigtet, men ikke dømt for en overtrædelse.

For det andet lægges der op til at indføre differentierede frister på henholdsvis 15, 25 og 40 år for sletning af dna-profiler og personaftryk fra dømte personer.

For det tredje lægges der op til ikke at videreføre de gældende regler om videregivelse af oplysninger fra dna-profilregisteret.

Og for det fjerde lægges der op til at forbedre den registreredes adgang til indsigt i oplysninger om sig selv i dna-profilregisteret.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 72 (S, V, SF, KF, DF, Bent Bøgsted (UFG), Hans Kristian Skibby (UFG), Karina Adsbøl (UFG), Naser Khader (UFG) og Orla Østerby (UFG)), imod stemte 24 (RV, EL, NB, LA, FG og ALT), hverken for eller imod stemte 0.