V 99 Om at sikre, at forældre har ret og råd til at passe deres syge børn, indtil de er raske og har været symptomfrie i 48 timer.

Samling: 2019-20
Status: Vedtaget

Om forslag til vedtagelse

Fremsat:
23-06-2020
Forslag til vedtagelse:
Folketinget har gjort meget for at begrænse skaderne af coronaudbruddet med diverse hjælpepakker, herunder sikret forsørgelse for personer i øget risiko ved smitte med covid-19 og deres pårørende. Folketinget har stor forståelse for forældrenes situation, men det er i den danske model arbejdsmarkedets parter, der fastsætter løn og arbejdsvilkår. Folketinget har noteret, at kollektive overenskomster ofte har fraværsrettigheder, og at mange forældre lokalt på deres arbejdspladser vil kunne gøre brug af flekstid, hjemmearbejde, afspadsering, ferie og lign. Folketinget har desuden noteret, at forældre allerede i dag i særlige tilfælde kan blive hjemme med ydelse for at passe deres syge barn. Folketinget noterer sig, at regeringen vil indkalde Folketingets partier inden udløbet af september 2020 til en drøftelse af, hvorvidt der kan være konkrete udfordringer for nogle forældre, ved at de skal holde deres barn hjemme i en periode på 48 timer efter endt sygdomsforløb, som Sundhedsstyrelsen foreskriver.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 84 (S, V, RV, SF, EL, KF, LA, ALT og Susanne Zimmer (UFG)), imod stemte 11 (DF og NB), hverken for eller imod stemte 0.
Fremsat under: