Hvad vil minsteren gøre for at sikre, at danske statsborgere fra Færøerne og Grønland, der har fast bopæl inden for rigsfællesskabets grænser, og sidenhen flytter til Danmark, kan modtage forsørgertillæg til enlige forsørgere fra Statens Uddannelsesstøtte på linje med andre danske statsborgere, og dermed ikke rammes af optjeningsprincippet og fortolkningen af samme, jf. lov nr. 1609 af 22. december 2010 om et optjeningsprincip for børnefamilieydelse og ydelser efter lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag?
Danske statsborgere fra Færøerne og Grønland, der bor inden for rigsfællesskabets grænser, og sidenhen flytter til Danmark, typisk i studieøjemed m.v., kommer i klemme på grund af optjeningsprincippet i lov nr. 1609 af 22. december 2010 om et optjeningsprincip for børnefamilieydelse og ydelser efter lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag.
Fra lovgivers side har man utvivlsomt ønsket at sikre, at det er borgere med reel tilknytning til Danmark, der skal have ret til en række sociale ydelser, og derfor har man indført optjeningsprincippet.
Derfor hersker næppe nogen tvivl om, at der i arbejdet med denne lov – eller i fortolkningen af loven – er sket fejl, hvorved man utilsigtet er kommet til at ramme færinger og grønlændere, der flytter til Danmark.
Som noget nyt er der nu fokus på, at optjeningsprincippet kan ramme færingers og grønlænderes ret til forsørgertillæg til enlige forsørgere fra Statens Uddannelsesstøtte. Retten til nævnte forsørgertillæg er betinget af, at man i forvejen har ret til børnetilskud. Problemet bider sig selv i halen, og vil skabe yderligere økonomiske problemer for enlige forsørgere, der studerer og modtager SU.