Jamen der er muligvis flere forslag, man kunne bringe i spil, og derfor har jeg også sendt en invitation ud gennem medierne, der går på, at vi, hvis der er nogle konkrete ting, som man ønsker ændret, gerne vil drøfte det i folkeskoleforligskredsen.
Jeg er sådan set lydhør over for det, for for mig er det afgørende undervisning i kernefagene, som sikrer en større grad af faglighed, og når jeg bliver mødt med et trusselsbillede – og der ved man nøjagtig, hvordan man skal indberette, når man ved, om man skal spare eller ej ude på den enkelte skole – er min reaktion:
Lad os nu prøve at få flere undervisningstimer ud af lærerne.
Og vi behøver ikke at kigge til udlandet, for når man siger, man skal kigge til udlandet, sker der det, at lærernes fagforening siger, at man ikke kan sammenligne med udlandet.
Så lad os da kigge på Danmark indenrigs, og der er stor forskel på, hvor meget man underviser i de enkelte kommuner.
Jeg skal jo ikke trylle en masse forslag frem, for det er jo sådan set bare, at vi høster de gode erfaringer, lytter til de gode skoleledere, som åbenbart formår at få mere undervisningstid ud af den enkelte lærer, fordi de åbenbart har skåret nogle andre, mindre vigtige opgaver væk, men rent faktisk også lytter til de kommuner, som med gennemsnitlig eller middelmådig økonomi i deres folkeskole præsterer optimalt.
Det er jo politik, det er jo den måde, vi sikrer et samfund på, særlig når der er en international krise, som selvfølgelig også rammer dansk økonomi.
Men igen, folk står jo med et valg.
De står med et valg mellem vores folkeskolepolitik, det gennemarbejdede forslag på knap 60 sider, som er fuldt finansieret, eller S-SF-forslaget, som er på ca.
4 sider, som jeg nær havde sagt er skrevet på bagsiden af en serviet, og som ikke anviser finansiering overhovedet eller, og det er det, der er mest tankevækkende, afsætter penge overhovedet til flere undervisningstimer til de mange elever, der ikke lige præcis går i en af de 100 skoler, som man vil gøre til heldagsskoler.
Jeg synes bare, det er tankevækkende, at S og SF, lige siden jeg kom med mit folkeskoleudspil, har brugt hele tiden på at diskutere tallene, om de nu kan passe, og om det nu er op og ned, alt imens man selv fremlægger et forslag, hvor man ikke afsætter penge til flere undervisningstimer.
Det synes jeg bare er interessant.
På et tidspunkt kan det jo være, at rollerne er byttet om, og så glæder jeg mig til at stille spørgsmålene til, hvordan man egentlig vil gennemføre sin folkeskolepolitik.