Hele præmissen for spørgsmålet er simpelt hen forkert, fordi hr.
Rasmus Prehn antager og forudsætter, at det er regeringen, der presser kommunerne til at skære ned på den danske folkeskole.
Det er ingenlunde tilfældet.
Men jeg kan sige, at det i hvert fald ikke er en ny debat, for i de år, hvor jeg var uddannelsesordfører, havde vi nøjagtig samme debat, og hver gang regnskabstallene kom, viste de faktisk, at enhedsomkostningerne i folkeskolen ikke desto mindre var steget.
Det er også tilfældet med de seneste regnskabstal, at der har været en stigning i enhedsomkostningerne i folkeskolen med 5 pct.
Når man alligevel ude i den almindelige skole nogle gange oplever som forælder, som barn, at man gerne ville have haft nogle flere ressourcer, er det, fordi der i øjeblikket er et massivt dræn fra specialundervisningen.
Vi har haft en dramatisk vækst på omkring 25 pct.
i udgifterne på specialundervisningsområdet på 3 år.
Det var om det område, hr.
Rasmus Prehns parti og andre forud for kommunalreformen sagde, at hvis vi lagde det hos kommunerne, ville der være dramatiske nedskæringer.
Da stod jeg selv på talerstolen og forklarede og besvarede, at man jo ikke kunne vide, om det skete eller ej, i og med at det var noget, der lå ude i fremtiden.
Nu kan jeg i hvert fald konstatere, at det, jeg sagde dengang, og som jeg siger nu, var og er fuldstændig sandt, nemlig at det ikke er regeringens politik, som medfører besparelser ude i kommunerne, men det er ændrede elevtal.
Vi har indført nulvækst, som betyder uændret høj service og på et højere niveau end det, vi overtog fra den tidligere regering, om end vi er i en international økonomisk krise, som vi da også ser en afsmittende effekt af i Danmark.
Det er en erkendelse, regeringen har.
Det er en erkendelse, der har ført til, at regeringen har taget fuldt ansvar og lavet en genopretningspakke, hvor vi tilvejebringer ressourcer bl.a.
til flere unge i uddannelse, men samtidig også fremlægger en langsigtet løsning for dansk økonomi, alt imens Socialdemokraterne fremlægger forslag sammen med SF.
Jeg må medgive, at det er sammen med SF, det kan man så også godt se, for der er overhovedet ingen ansvarsfølelse i forhold til dansk økonomi, når man alene på mit område fremlægger det ene forslag efter det andet, som koster flere milliarder kroner, uden at man vil vedkende sig det.
Det er gyldne løfter, og det er tom snak, og jeg synes ikke engang, det er fair over for kommunerne, som i øjeblikket er nødt til at forklare, at de skal have noget mere ud af deres ressourcer, også hos den enkelte lærer, noget mere undervisning inden for arbejdstiden.
Socialdemokraterne derimod vil bare have dem til at arbejde mere.