Jeg vil gerne prøve at illustrere det ved det, der i mange sammenhænge bliver sammenholdt med Højteknologifonden, nemlig Danmarks Grundforskningsfond. Her skete der rent faktisk det, at man solgte Statsanstalten, og afkastet af det beløb, som blev hensat, bruges til grundforskning.
Den samme idé var grundlaget for Højteknologifonden, sådan som jeg forsøgte at beskrive i den første besvarelse. Men da der ikke umiddelbart var statslige aktiver, som kunne sælges, prioriterede regeringen højt, at der blev mulighed for at komme i gang med Højteknologifonden, og derfor blev det den konstruktion, som fru Lene Jensen nu fokuserer på. Man hensætter altså et beløb, men det er ikke således, at det er et fast beløb som f.eks. ved salget af Statsanstalten. Man hensætter et beløb, tager afkastet af det og giver afkastet til Højteknologifondens bestyrelse.
Når så fru Lene Jensen spørger, hvad det er for nogle statslige aktiver, man vil sælge, og hvad det lige præcis er, man ønsker der skal tilføres denne her fond, så vil jeg sige, at det vil jeg ikke være i stand til at svare på i dag. Måske vil finansministeren være i stand til det. Men det er noget, som ligger på finansministerens bord, og som selvfølgelig afhænger af de muligheder, der dukker op, når man vil sælge nogle af de aktiver, som jo både nu og også i debatterne tidligere på året har været fremme som eksempler på, at der skulle sælges, og som ville give staten en engangsindtægt.