Høring om fremdriften på verdensmålene i Danmark

08.04.2024

Folketingets 2030-netværket og 2030-panelet afholder høring om indfrielse af FN’s Verdensmål i Danmark i Landstingssalen på Christiansborg den 2. maj kl. 12-14.

Høringen vil se nærmere på, hvad der skal til for, at Danmark kan indfri generationskontrakten om FN’s 17 verdensmål og når i mål med den bæredygtige omstilling. Formålet er at invitere politikere, forskere, erhvervsliv og civilsamfund til en dialog om, hvordan Danmark kan intensivere indsatsen for at nå Verdensmålene på de områder, hvor Danmark halter bagud.

Høringen vil bestå af to paneldebatter. Det første panel vil drøfte konkrete udfordringer og løsninger i Danmarks arbejde med at indfri mål 12 om et ansvarligt forbrug og produktion. Der vil være mulighed for spørgsmål og kommentarer fra salen. Det andet panel vil tage et mere ordnet perspektiv på Danmarks bæredygtige omstilling og overordnede indfrielse af verdensmålene – og hvad der konkret skal til for at accelerere indfrielsen på tværs af sektorer og politikområder.

Programmet kan ses her.

Tilmelding

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmeld dig høringen.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside her. Den vil også kunne findes efterfølgende under "TV fra Folketinget".