Folketingets formand på officielt besøg i Sverige

10.04.2024

Søren Gade tog mange gode ideer med hjem, som han kan bruge til at forny og videreudvikle Folketingets arbejde.

Programmet var tætpakket, da Søren Gade var på officielt besøg i Stockholm tirsdag den 9. april.  

Det er en gammel tradition, at Folketingets formand efter valget besøger parlamenterne i de andre nordiske lande for at bevare de tætte bånd mellem landene. 

Som det første punkt på dagsordenen mødtes han med udenrigsminister Tobias Billström, hvor der var lejlighed til at drøfte Sveriges NATO-medlemskab og det kommende danske statsbesøg til Sverige. 

Om eftermiddagen talte Søren Gade og hans svenske kollega Andreas Norlén om emner af fælles interesse. Den svenske formand orienterede bl.a. om, hvordan man i Sverige har tilrettelagt arbejdet i salen i Riksdagen og i udvalgene. Søren Gade mødtes også med udvalgte svenske parlamentarikere og embedsmænd og fik en grundig orientering om de administrative forhold i Rikdagen. Det drejede sig bl.a. om sikkerhed, it-sikkerhed, forskellige aspekter af betjeningen af de folkevalgte samt en række større byggeprojekter. 

Herefter gik turen til kongeslottet, hvor Søren Gade kom i audiens hos H.M. Kong Carl XVI Gustaf. 

Dagen blev afsluttet med et besøg i Det Nordiske Museum, der netop har åbnet sin største udstilling nogensinde om mennesker og livet i Norden de seneste 500 år. 

»Jeg havde et meget udbytterigt besøg i Stockholm. Danske og svenske parlamentarikere taler sammen som venner, og det giver fortrolige og spændende samtaler. Jeg tog mange gode ideer med hjem til vores egne overvejelser om udviklingen af arbejdet i Folketinget. Desuden har svenskerne  gennem flere år arbejdet med et stort byggeprojekt, hvor de også gennem de næste 15-20 år skal renovere og modernisere Rigsdagens bygninger,« siger Folketingets formand, Søren Gade. 

Fotograf: Melker Dahlstrand

Større
Større
Større