Konference: Europarådet fylder 75 år

11.04.2024

Mandag den 6. maj 2024 kl. 14.00-17.00 inviterer Folketingets delegation til Europarådets Parlamentariske Forsamling og Europabevægelsen til fejring af Europarådets 75-års jubilæum.

I 2024 er det 75 år siden, at Europarådet blev oprettet i kølvandet på anden verdenskrig med ønsket om at fremme principper om demokrati, menneskerettigheder og retsstat.

Fremme og beskyttelse af disse kerneprincipper er i høj grad stadig aktuelt i dag, hvor vores kontinent kæmper med konsekvenserne af Ruslands fuldskalainvasion af Ukraine, tydelige følger af klimapåvirkningen og de store samfundsmæssige ændringer, der kan opstå som følge af den hastige udvikling af kunstig intelligens.

Med konferencen ønsker Folketingets delegation til Europarådets Parlamentariske Forsamling og Europabevægelsen at sætte fokus på, hvordan Europarådet til stadighed er aktuelt og relevant i forhold til fremme af menneskerettigheder, demokrati og retsstat.

Konferencen afholdes mandag den 6. maj 2024 kl. 14.00-17.00 i Landstingssalen på Christiansborg.

Programmet er inddelt i tre blokke, som sætter fokus på hver deres tema:

  • Krigen i Ukraine: Hvordan stilles Rusland til ansvar?
  • Kunstig intelligens: Hvordan værner vi om menneskerettighederne?
  • Klima og menneskerettigheder: Er retten til et rent miljø og klima en menneskeret?

Debatmødet foregår på dansk og engelsk med mulighed for tolkning.

Tilmelding

Konferencen er åben for alle, men der er begrænsede pladser. Derfor er tilmelding nødvendig. Det gælder også pressen.

Af hensyn til sikkerhedstjek og registrering i besøgsindgangen anbefales alle deltagere at møde op i Folketinget ca. en halv time inden, konferencen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under konferencen, hvis det kan ske uden at forstyrre konferencens afvikling.

Følg med på Folketingets tv

Debatmødet bliver tv-optaget og vist direkte på Folketingets hjemmeside, hvor optagelsen også vil kunne findes efterfølgende.