Åben høring om opioider

20.03.2024

Folketingets Retsudvalg inviterer til åben høring om opioider. Høringen finder sted onsdag den 3. april 2024 kl. 13.00-16.00 i værelse 1-133 på Christiansborg.

Formålet med høringen er at sætte fokus på misbruget af opioider blandt unge i Danmark og handlen med opioider på det illegale marked.

Mange har hørt skræmmende fortællinger om opioidkrisen i USA og måske endda set videoer i medierne af skikkelser, der vakler rundt i gadebilledet som zombier, påvirkede af fentanyl og andre illegale stoffer. Så galt står det ikke til i Danmark, men flere eksperter og myndigheder melder om stigende misbrug og afhængighed blandt unge af både illegale og receptordinerede opioider og understreger vigtigheden af at være på forkant med udviklingen. 

Til høringen vil eksperter, fagpersoner og myndigheder belyse opioidmisbruget fra forskellige vinkler for at gøre udvalget klogere på, hvordan det kan forebygges, at de unge bliver afhængige af opioider, hvordan behandlingstilbuddene til de unge misbrugere kan forbedres, konsekvenserne af receptordinerede opioider, og hvordan der kan sættes ind over for sælgere og bagmænd på det illegale marked.

Programmet kan ses her.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmeld dig her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

 

Senest opdateret: [02.04.2024]
Sideansvarlig: Udvalgssekretær: Ketty Gammelgaard