Åben høring om rekruttering og fastholdelse af medarbejdere på ældreområdet

29.02.2024

Folketingets Ældreudvalg afholder en åben interessenthøring om rekruttering og fastholdelse af medarbejdere på ældreområdet i Danmark. Høringen finder sted onsdag den 20. marts 2024 kl. 10.00-12:00 i værelse 1-133 på Christiansborg.

Ny forskning viser, at offentlige arbejdsgivere fortsat oplever udfordringer med at rekruttere kvalificeret personale til ældreplejen og hospitalssektoren. Data viser en rekrutteringsrate på blot 20-26 procent for sundhedspersonale i forskellige sektorer. Selvom disse tal er forbedret siden sidste år, understreger de stadig den udfordring, som offentlige arbejdsgivere står over for med at fastholde og tiltrække medarbejdere.

Ældreudvalget holder derfor en høring, hvor der er fokus på behovet for motiverede medarbejdere i ældreomsorgen. Sammen med en række eksperter undersøger høringen mulighederne for at forbedre arbejdsvilkårene. Dette er blandt andet med kompetenceudvikling, fleksible teams og teknologiske løsninger såsom tale-til-tegn-hjælpemidler og kunstig intelligens.

Program følger.

Tilmeld dig her.

Mødet er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Der er et begrænset antal pladser, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet. Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden mødet begynder. Det er tilladt at optage lyd og billeder under mødet, hvis det kan ske uden at forstyrre mødets afvikling i øvrigt. Mødet tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside her. Den vil også kunne findes efterfølgende under "TV fra Folketinget".


Sideansvarlig: Karina Halskov