Hør statsministerens og Folketingets formands syn på Danmarks støtte til Ukraine

15.03.2024

Tirsdag den 19. marts 2024 har offentligheden mulighed for at komme helt tæt på overvejelserne om den danske støtte til Ukraine.

Tirsdag den 19. marts 2024 kl. 9.00-10.30 inviterer Folketingets Præsidium offentligheden til debatmøde om situationen i Ukraine, hvor blandt andre Folketingets formand, Søren Gade, og statsminister Mette Frederiksen deltager. Debatmødet finder sted i Landstingssalen på Christiansborg.

Debatmødet markerer, at det nu er godt 2 år siden, at Rusland indledte sin invasion af Ukraine. Siden har Ukraine heroisk kæmpet for sin frihed, og Danmark har været blandt de stærkeste bidragsydere til den ukrainske frihedskamp, der bakkes op af et enigt Folketing.

På debatmødet er der fokus på, hvordan Danmark kan fortsætte sin støtte til Ukraine, så vi bedst muligt hjælper dem med at vinde krigen.

Der vil være oplæg af Folketingets formand, Søren Gade, statsminister Mette Frederiksen, formanden for det ukrainske parlament, Ruslan Stefanchuk (på video), og seniorforsker Flemming Splidsboel.

Mødet modereres af journalist fra DR Matilde Kimer.

Debatmødet foregår på dansk og engelsk med mulighed for tolkning.

Tilmelding

Debatmødet er åbent for alle, men der er begrænsede pladser. Derfor er tilmelding nødvendig. Det gælder også pressen. Tilmelding skal ske senest mandag den 18. marts kl. 10.00.

Alle deltagere anbefales at møde op i Folketinget ca. en halv time inden debatmødet starter af hensyn til sikkerhedstjek og registrering i besøgsindgangen. Det er tilladt at optage lyd og billeder under debatmødet, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling.

Følg med på Folketingets tv

Debatmødet bliver tv-optaget og vist direkte på Folketingets hjemmeside, hvor optagelsen også vil kunne findes efterfølgende.