Åbent ekspertmøde om alkoholbehandlingen i Danmark

19.02.2024

Folketingets Sundhedsudvalg afholder åbent ekspertmøde om alkoholbehandling i Danmark. Ekspertmødet finder sted torsdag den 29. februar 2024 kl. 15.00-16:30 i værelse 2-011 på Christiansborg.

Ifølge Sundhedsstyrelsen har omtrent 402.000 danskere tegn på moderate alkoholproblemer, mens omtrent 67.000 danskere har tegn på svære alkoholproblemer. Et alkoholmisbrug har store konsekvenser for den enkelte men også for de pårørende. 9 procent af danske børn har mindst én forælder med tegn på moderate alkoholproblemer, mens 1,5 procent har mindst én forælder med tegn på svære alkoholproblemer.

Sundhedsstyrelsens nøgletal om alkohol kan ses her.

Formålet med ekspertmødet er belyse mulighederne for at afhjælpe alkoholproblemer gennem behandling. På mødet vil disse emner blive belyst:

  • Data om alkoholproblemer i Danmark, forekomst, ulighed, udvikling mv. – hvor er de største udfordringer? 
  • Viden om behandling og effekt – hvad fungerer og hvad bør forbedres?
  • Hvem søger og har gavn af hjælp – hvem taber vi og hvad kunne hjælpe dem?
  • Hvordan opleves mulighed for hjælp – og hvad kunne gøre det lettere for den drikkende og pårørende?

På mødet deltager følgende eksperter: Janne Tolstrup, Formand for Alkohol og Samfund og Dr. Med, professor statens institut for folkesundhed, Anette Søgaard Nielsen, Professor og leder af forskningsenhed for klinisk alkoholforskning, Syddansk Universitet, Bjarne Stenger Elholm, leder af Alko-linjen som rådgiver mennesker, der har alkoholproblemer tæt inde på livet samt Louis og Andreas Enderlein Bruun Andersen, initiativtagere til podcasten ’Alkoholfri brødre’.

Se programmet her.

Tilmeld dig ekspertmødet her.

Mødet er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Der er et begrænset antal pladser, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet. Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden mødet begynder. Det er tilladt at optage lyd og billeder under mødet, hvis det kan ske uden at forstyrre mødets afvikling i øvrigt. Mødet tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside her. Den vil også kunne findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". 

Senest opdateret: [22.02.2024]
Sideansvarlig: Udvalgssekretær Camilla Vejlø Hartling