Ny vicedirektør i Folketinget

31.01.2024

Folketinget har ansat Jens Teilberg Søndergaard som ny vicedirektør for det parlamentariske område.

Folketingets Udvalg for Forretningsordenen har godkendt, at Jens Teilberg Søndergaard ansættes som ny vicedirektør i Folketinget efter indstilling fra Folketingets formand. 
 
Jens Teilberg Søndergaard (51) er uddannet jurist og har efterfølgende opnået advokatbestalling. Han kommer fra en stilling som juridisk direktør i Skattestyrelsen, hvor han har været ansat siden 2021. Her havde han ansvar for fagområdet Jura, der bl.a. varetager den tværgående juridiske rådgivning af Skattestyrelsen og på visse områder den samlede skatteforvaltning.
 
Før Skattestyrelsen har Jens Teilberg Søndergaard været afdelingschef for Justitsministeriets lovafdeling. Her havde han ansvar for den juridiske rådgivning af regeringen og samtlige ministerier i alle offentligretlige spørgsmål. Jens Teilberg Søndergaard har også været chef for Juridisk Afdeling i Statsministeriet, som varetager juridisk-politisk rådgivning af statsministeren, herunder særlig om forfatningsretlige spørgsmål om forholdet mellem regeringen og Folketinget. 
 
Jens Teilberg Søndergaard vil fremover indgå som medlem af direktionen i Folketingets Administration sammen med direktør Marie Hansen og vicedirektør Torben Skovgaard Andersen. I sin stilling vil Jens Teilberg Søndergaard få det samlede ansvar for det parlamentariske område, der består af fem organisatoriske enheder med næsten 160 medarbejdere.  
 
”Jeg har stor respekt for den nøglerolle, Folketinget spiller i vores demokrati. Derfor glæder jeg mig meget til at starte som vicedirektør i Folketinget og til at bidrage til det vigtige arbejde, der holder vores demokrati sundt og stærkt”, siger Jens Teilberg Søndergaard.
 
Den nye vicedirektør tiltræder den 1. marts.