Høring om grøn omstilling af tekstilbranchen

08.01.2024

Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg inviterer til høring om grøn omstilling af tekstilbranchen. Høringen finder sted den 25. januar 2024 kl. 10.30-12.30 i Fællessalen på Christiansborg.

Formået med høringen er at sætte fokus på den grønne omstilling af tekstilbranchen. EU lancerede i 2022 en tekstilstrategi, og hvis den skal realiseres vil det betyde store ændringer i den måde tekstiler produceres og forbruges på. Spørgsmålet er, hvordan vi i Danmark ruster os bedst muligt til at gå forrest og gøre bæredygtige tekstiler til en dansk styrkeposition. Høringen samler eksperter og andre relevante aktører for at drøfte, hvilke muligheder der er for at omstille produktion og forbrug af tekstiler i en mere bæredygtig retning. Høringen vil også komme ind på status for produktionen i dag, herunder hvor meget der produceres og hvilket ressourceforbrug det har. 
 
Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Frist for tilmelding er den 24. januar 2024, kl. 12.00. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.
Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i Besøgsindgangen (til højre for Hovedindgangen) på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden mødet starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under TV fra Folketinget. Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.