Åben høring i Ældreudvalget og Boligudvalget om boligformer for ældre

08.01.2024

Folketingets Ældreudvalg afholder i samarbejde med Boligudvalget en høring om boligformer for ældre med fokus på, hvorvidt boligformerne imødekommer de forskellige ønsker for ældre i den tredje aldersfase. Høringen finder sted onsdag den 31. januar 2024, kl. 9:30-12:00 i Proviantsalen på Christiansborg.

Ældreudvalgets tidligere høringer har understreget vigtigheden af et varieret boligudbud for at sikre et godt ældreliv. Denne høring vil undersøge, hvordan et forbedret og bredere boligudbud for ældre kan gavne både ældre og resten af boligmassen. Her inviteres en række eksperter til en diskussion om, hvorvidt boligformerne imødekommer ældres ønsker i den tredje aldersfase. Her undersøges, om aktivering af flyttekæder kan frigive større boliger til børnefamilier, mens ældre får mulighed for at vælge boliger, der er bedre tilpasset deres seniorliv. Høringen er relevant i lyset af kommende forhandlinger om en ny ældrelov, hvor frisættelse og lokalt ansvar vil være centrale emner. Det er afgørende, at rammerne for boligmassen ikke hindrer vejen mod en moderne ældrepleje og generel ældrepolitik. 
 
Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Der er et begrænset antal pladser til mødet, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.
 
Find program og tilmeldingslink her.
 
Ekspertmødet tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under " TV fra Folketinget".
Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i Besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor, at møde op ca. en halv time inden ekspertmødet starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under mødet, hvis det kan ske uden at forstyrre mødets afvikling.

Sideansvarlig: Nikolaj Beuschel