SRSR-netværket holder ekspertmøde om dansk og international forskning og udviklings rolle i bekæmpelsen af hiv/aids og tuberkulose

01.11.2023

Folketingets SRSR-netværk inviterer til ekspertmøde med titlen "Fra innovation til adgang – Kan dansk forskning og udvikling accelerere den globale kamp mod hiv/aids og tuberkulose?". Ekspertmødet finder sted den 9. november 2023 kl. 15.00 - 16.30 i lokale 1-133 på Christiansborg.

SRSR-netværket afholder ekspertmøde i Folketinget om dansk og international forskning og udviklings rolle i bekæmpelsen af hiv/aids og tuberkulose. Ekspertmødet samler forskere, eksperter, beslutningstagere, civilsamfund, fonde og andre relevante aktører for at drøfte forskning og udvikling af nye innovationer og produkter til forebyggelse og behandling af tuberkulose og hiv/aids. Mødet vil også komme ind på barrierer, der forhindrer lige adgang til nye produkter for millioner af mennesker, der lever med eller er berørt af tuberkulose og hiv/aids. Dermed vil ekspertmødet bidrage til at styrke dansk lederskab og fremme nye partnerskaber inden for sundhedsforskning og -udvikling, der kan accelerere den globale kamp mod hiv/aids og tuberkulose. Ekspertmødet afholdes i samarbejde med Læger uden Grænser og AIDS-Fondet.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Frist for tilmelding er den 8. november 2023, kl. 12.00. Der er et begrænset antal pladser til mødet, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmeld dig ekspertmødet

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i Besøgsindgangen (til højre for Hovedindgangen) på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden mødet starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under TV fra Folketinget. Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Senest opdateret: [09.11.2023]
Sideansvarlig: Niklas Borker Bjerre