Folketinget opgraderer med ny teknologi til at styre møder og afstemninger

26.10.2023

Et nyt system til at styre møder og afstemninger i Folketinget skal erstatte det eksisterende system, som leverandøren har valgt at udfase.

Folketingssalen
Folketingets system, der styrer møder og afstemninger, spiller en helt central rolle i det politiske arbejde på Christiansborg. Systemet styrer dagsordener, talerlister, taletider og mikrofoner i Folketingssalen og på udvalgsmøder. Det registrerer også, hvordan medlemmerne har stemt, når der er afstemninger i Folketingssalen. 

Systemet udveksler løbende data med Folketingets hjemmeside og det system, der styrer og håndterer dokumenter, tv-produktion m.m. Systemet leverer også de lydoptagelser, Folketinget bruger til at skrive referater fra møder.

Det er nødvendigt at opgradere

Leverandøren af det system, Folketinget bruger nu, er ved at udfase det. Derfor har Folketinget brug for at opgradere til et nyt. Folketinget tager gradvis det nye system i brug i Folketingssalen og 10 andre sale og mødelokaler fra juli til december 2024. Som noget nyt får Folketingets udvalg mulighed for at tage et mobilt system med, hvis de vælger at afholde møder uden for Christiansborg.

Kontrakt efter EU-udbud

Folketinget har efter et EU-udbud om leverance af det nye system indgået en kontrakt med Audio Visuelt Centrum til en værdi af 26,4 mio. kr. Hertil kommer en årlig udgift på ca. 900.000 kr. til vedligeholdelse og support. Leverancen omfatter afstemningspaneler, mikrofonenheder, tolkeudstyr, software til at styre møder m.m.